Primož Peterka odhaja v pokoj


Primož Peterka [foto: Klemen Zibelnik]

Na prvi novinarski konferenci v novi sezoni, so na vprašanja o novih podvigih na celinskem pokalu, ki bo potekal ta konec tedna v Kranju, odgovarjali Goran Janus – glavni trener slovenske A reprezentance, Robert Kranjec in Primož Peterka, ki to soboto odhaja v pokoj, ter Jože Javornik, kot predstavnik organizacijskega komiteja celinskega pokala v Kranju.

Predstavljena je bila tudi sestava naših fantov, ki bodo ta konec tedna skakali na omenjenem pokalu, to so Robert Kranjec, Peter Prevc, Mitja Mežnar, Jurij Tepež, Rok Zima, Primož Pikl, Jure Šinkovec, Tomaž Naglič in Dejan Judež. Teh devet fantov bo nastopilo v soboto in nedeljo, za ostalih šest mest pa se bo trener odločil na jutrišnji pregledni tekmi.

Ko je bil trener Goran Janus vprašan o pripravah fantov na novo sezono, je dejal: “V enem mesecu se prav veliko narediti ne da, udeležili smo se dveh priprav v Zakopanah in Ramsauu, tam smo imeli priložnost skakati s Poljaki in Rusi.

Ko je bil Robert Kranjec vprašan, ali bo slovenska himna igrala ta konec tedna v Kranju, ta ni hotel izpostaviti sebe, kot tistega, ki lahko to izključno omogoči, saj je fantov za to priložnost dovolj. Kar se tiče pripravljenosti pa je dejal, da se za ta pokal kaj posebej ni pripravljal. Na splošno pa se mu zdi, da so bile priprave v Zakopanah uspešne in da je pripravljen na novo sezono.

Primož Peterka, je glede svojega zaključka in svojih zadnjih dveh skokih, ki jih bo izvedel ta konec tedna dejal: “Himna bo! Vsaj na otvoritvi. Imeli se bomo fino, glede občutkov ob koncu moje skakalne poti pa bi se rad vsem zahvalil, da imam toliko dela, da o tem prav posebej nimam časa razmišljati, zvečer ko pridem domov sem namreč tako utrujen, da v trenutku ko položim glavo na posteljo zaspim.

Jože Javornik, pa je nekaj malega spregovoril o samem dogodku in organizaciji celinskega pokala v Kranju: “V soboto ob 17. uri se začne nova mednarodna sezona v smučarskih skokih, v nedeljo pa ob 9:00. V tem trenutku je prijavljenih 13 držav, med njimi Nemčija, Avstrija, Češka, Italija, Norveška, Kazahstan, Romunija, Bolgarija, Turčija, Japonska, Rusija, Poljska in seveda Slovenija. Jaz računam, da bo ta prireditev izredno kvalitetna, tudi za parkirišča bo poskrbljeno, vstopnina pa bo 10€.


Celinski pokal v smučarskih skokih – Kranj 2011

Program:

Sobota, 2.7.2011
16.35 – 16.45 Moravška godba
17.00 – 17.45 Poskusna serija
17.45 – 17.52 Prvi skok Primoža Peterke
17.52 – 17.58 Uradna otvoritev tekmovanja
18.00 – 18.45 Prva serija
18.45 – 19.03 Drugi skok Primoža Peterke
19.05 – 19.20 Finalna serija
19.22 – 19.50 Poslovilni skok Primoža Peterke
19.50 Razglasitev uradnih rezultatov
20.00 Zabavni program Akustika Odpisani

Nedelja, 3.7.2011
9.00 Poskusna serija
10.00 Prva serija
Finalna serija
Razglasitev uradnih rezultatov

Vstopnice so v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih po enotni ceni 10EUR. Vstopnice bodo na voljo tudi na prizorišču neposredno pred tekmovanjem.

Leave a Comment