Primož Peterka skočil še zadnjič


Primož Peterka še zadnjič na zaletnem mestu [foto: Klemen Zibelnik]

Legenda slovenskih skokov Primož Peterka je danes v Kranju na celinskem pokalu skočil še zadnjič in s tem končal svojo bleščečo kariero.

Zmagovalec svetovnega pokala v sezonah 1996/1997 in 1997/1998, je svojo prvo zmago dosegel pri 16. letih, kar ga je nemudoma izstrelilo na svetovno skakalno sceno. Postal je ljubljenec slovenskih src.

Primož jim je naklonjenost vračal s številnimi zmagami v svetovnem pokalu in tako postal simbol smučarskih skokov , ki pa se tudi po upokojitvi od aktivnega skakanja od skakalnic ne poslavlja povsem. Svoje izjemno znanje in izkušnje bo prenašal na mlade slovenske skakalke, ki imajo že v nedeljo tekmo (v Kisovcu), kjer bo Primož prvič odigral vlogo pomočnika glavnega trenerja ženske skakaške reprezentance.

Primož je po svojem zadnjem skoku vidno ganjen prejel tudi nagrade sponzorjev, med drugim tudi nov avto, s katerim bo lažje opravljal svoje trenerske obveznosti. V Kranju se je zbralo lepo število dolgoletnih navijačev šampiona, zato je bilo vzdušje kljub malo nižjim večernim temperaturam odlično.

Na koncu je tudi podelil pokal najboljšemu na današnji tekmi – Robertu Kranjcu, s tem pa tudi simbolično predal štafeto njegovim naslednikom.

Glede odhajajočega Primoža pa je priznani trener Goran Janus dejal: “Vesel sem, da sem v zadnjih devetih letih z njim sodeloval. On je eden izmed zelo močnih skakalcev, je zelo močna osebnost. Za prihodnost mu želim veliko sreče.


Družina Peterka z novim vozilom [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment