Priprave na 50. Pokal Vitranc v polnem teku


Kranjska Gora [foto: Klemen Zibelnik]

Kranjska Gora je v zaključni fazi priprav na jubilejni Pokal Vitranc, ki potekajo po terminskem planu. Izvedena je bila tudi že večina dogodkov, ki jih je OK Pokal Vitranc načrtoval ob tako visokem jubileju.
Zaključna dela priprave tekmovalne proge se bodo začela 27. februarja 2011 in takrat bo delno tudi moteno rekreativno smučanje na posameznih odsekih tekmovalne proge. Začasna infrastruktura (tribune in dvorane) se bo začela postavljati 20. februarja 2011.

V ciljni areni je postavljena nova konstrukcija za postavitev ciljnega transparenta, ki ustreza tehničnih zahtevam Mednarodne smučarske zveze.

Prejšnji teden se je v Kranjski Gori zaključila dobrodelna akcija v organizaciji Zveze prijateljev mladine, katere eden izmed velikih donatorjev je bil tudi OK Pokal Vitranc. V okviru te akcije je bilo v Kranjski Gori več kot 50 otrok iz socialno ogroženih družin, ki so okusili nekajdnevne zimske radosti.

Akcija sicer sodi v sklop dobrodelnih aktivnosti tradicionalnega partnerja Pokala Vitranc, finančne skupine Hypo Group Alpe Adria. Hkrati je Pokal Vitranc k projektu pritegnil še mnogo donatorjev iz lokalnega okolja (RTC Žičnice Kranjska Gora, Športna točka Kranjska Gora, Intersport Bernik, ASK Kranjska Gora).
S tem dejanjem so donatorji pokazali, da se zavedajo družbene odgovornosti in da je tudi v težkih časih, v katerih trenutno živimo, mogoče najti srčno stran in s takšnimi dejanji podariti tem otrokom nepozabna zimska doživetja.

V tem tednu se bosta sestala tako tekmovalni odbor kot organizacijski komite Pokala Vitranc. Določili bodo natančen terminski plan zaključnih priprav tekmovalne proge kot tudi ostalih organizacijskih zadev v času do tekmovanja.

Vstopnice so že v predprodaji na prodajnih mestih družbe Eventim (Petrol, Big Bang, …) in njihove spletne strani. Cene so ostale enake lanskim, v predprodaji so nižje za okvirno 20 %.

V času Pokala Vitranc bo v Kranjski Gori tudi tradicionalna sobotna zabava, tokrat pod imenom XL ZABAVA ZIME, kjer bodo nastopali Big Foot Mama, Snap, ATFC, Chorchyp in drugi. V večernih urah bo na tem prizorišču tudi javno žrebanje številk za nedeljski slalom.

Leave a Comment