Priznani smučarski trener predaval v Ilirski Bistrici


Utrinek iz predavanja [foto: SK Snežnik Ilirska Bistrica]

Svetovno priznani smučarski trener in serviser Pavel Grašič, lastnik podjetja Tesma sport, je v Ilirski Bistrici, predaval o pripravi smuči in opreme za smučanje. Seminar, ki so se ga udeležili člani smučarskih klubov iz Ilirske Bistrice, Postojne in Cerknice, je predstavil vse novosti in skrivnosti, tako na nivoju svetovnega pokala kot tudi rekreativnega smučanja. Med udeleženci je bilo največ vprašanj glede priprave drsne površine, obdelave spodnjega in stranskega dela robnika, razlike med njegovo ostrino in agresivnostjo smuči.


Utrinek iz predavanja [foto: SK Snežnik Ilirska Bistrica]

Grašič je predstavil tudi voske Holmenkol, ki jih člani smučarskega kluba Snežnik uporabljajo za smučanje, zaščitno opremo Shred, količke in ostale rekvizite Liski za treninge in tekmovanja.

Udeleženci so spoznali precej skrivnosti, zakaj so testne smuči boljše od naših, pa čeprav smo jih kupili pred kratkim in kaj je potrebno, da bodo hitre, lahko vodljive in vzdrževane. Na koncu je odgovarjal tudi na vprašanja o smučarskih čevljih, za katere je poudaril, da so najpomembnejši del opreme.


Utrinek iz predavanja [foto: SK Snežnik Ilirska Bistrica]

Priporočil je, da se pred nakupom novih čevljev posvetujemo z strokovnjakom iz podjetja Koala v Ivančni gorici, kjer so specializirani za smučarske čevlje vseh znamk in trdot.

Pavel je obljubil, da se bo v Ilirsko Bistrico še vračal, v kolikor bo povpraševanje po strokovnih nasvetih.

Leave a Comment