Prometna ureditev v času Pokala Vitranc


Kranjska Gora [foto: Klemen Zibelnik]

V času 50. Pokala Vitranc, v soboto, 5. marca in nedeljo, 6. marca 2011, bo v Kranjski Gori veljala posebna prometna ureditev. Parkiranje bo brezplačno, do parkirišč pa jih bodo oba dneva usmerjale pristojne službe, Policija in varnostne službe.

Promet proti Kranjski gori in Podkorenu iz vseh smeri bo potekal obojesmerno, vendar upočasnjeno, zaradi predvidenega povečanega prometa.

Obiskovalci bodo lahko parkirali osebne avtomobile na označenih in urejenih parkiriščih v Kranjski Gori in Podkorenu. Parkirišča se bodo polnila po naslednjem vrstnem redu: najprej parkirišče pod hotelom Kompas, nato parkirane površine na kolesarsko cesto in nadalje površina v izteku nekdanje tekmovalne proge (ob bencinskem servisu Petrol v Podkorenu) ter veliko parkirišče ob zgradbi Policije Kranjska Gora.

Avtobuse z obiskovalci (organizirani prevozi) bodo pristojne službe usmerjale na makadamski parking v Zelencih, potniki pa se bodo na prireditev lahko napotili preko lesenega mostu čez Savo.

Parkirni prostor ob ciljni areni je namenjen predvsem zahtevam tekmovalnih ekip, reševalne službe in televizije. Dostop do njega bo možen samo s posebnimi parkirnimi dovolilnicami.

OK Pokal Vitranc toplo vabi ljubitelje smučanja vse na jubilejno prireditev v Kranjski Gori in hkrati prosi za strpnost na cesti ter dosledno upoštevanje prometne ureditve, saj bodo tako pripomogli k optimalni organizaciji celotne prireditve Pokala Vitranc.

Leave a Comment