Prva tekma za Hit pokal


[foto: Klemen Zibelnik]

Na avstrijskem smučišču Turracher Hohe se je v soboto z veleslalomsko preizkušnjo pričela letošnja sezona tekmovanj za Hit pokal, ki jih organizira isto imenski radio Hit.

Okrog svetovnega pokala se Slovenija z izjemo izvrstne Tine Maze nikakor ne more niti primerjati s severno sosedo, a po dosežkih nekoliko starejših tekmovalno nastrojenih nerangiranih alpincev, pa Avstrijce lahko pošteno skrbi. Strmina Wildkopf nad poledenelim jezerom je kot nalašč za začetek sezone, in to v dveh tekih. Večjih sprememb v primerjavi s preteklo sezono ni bilo, bo pa zanimivo zaradi rahlih sprememb v kategorijah. Nekaj odličnih smučarjev je presedlalo v starejšo konkurenco in pošteno zmešalo vrh. Nova pridobitev so “super veterani”, ki so se ločili od precej mlajših tekmecev, zato bo letos zagnanost in volja prav njim pošteno zrasla.

Z zmago na Turracherju so sezono najbolje začeli: Tjaša Sedej, Matej Križaj, Mojca Pečelin, Damjana Strehovec in Sara Juvančič ter Lojze Faletič, Franc Langus, Igor Trampuž, Peter Furlan in Anže Boben.

Vzporedno z veleslalomsko preizkušnjo se je na nadmorski višini 1800m odvilo marsikaj zanimivo. Vse tri finalistke šova “Postani Jackica”, Urška, Katka in Jerica so se z mikrofonom v roki prvič znašle med množico, ki je spremljala podelitev medalj in jih je nagradila z aplavzom ter odobravanjem ob standardnih poljubih vsem, ki so bili deležni častnega prihoda na stopničke.

Skoraj 250 slovenskih gostov je ponovno občutilo muhasto naravo koroškega visokogorja, a je na srečo za protiutež poskrbel legendarni Schirmbar na smučišču in centralna lokacija vsega dobrega, Dorfstube v naselju Almhuttendorf, ki je vsem nudil rajanje dokler je še bilo kaj moči.

Naslednja veleslalomska dirka za Intersport Hit pokal bo 8. januarja v Kranjski gori. Tudi z zabavo na smučišču.


Rezultati: Hit pokal .: Turracher Hohe


vir: Radio Hit

Leave a Comment