Prva zmaga za Kjetila Jansruda

26-letnemu Norvežanu Kjetilu Jansrudu se je danes le nasmehnila sreča. Potem ko je na petkovem superveleslalomu zmago zgrešil za tri, na včerajšnjem smuku pa le za dve stotinki, je tokrat uspel ugnati vso konkurenco. Tako je prišel do svoje prve zmage v karieri in obenem Norveški privozil prvo superveleslalomsko zmago na domačem terenu po 16 letih.


Kjetil Jansrud [foto: GEPA]

Za popolno norveško slavje na sedmem superveleslalomu sezone je poskrbel Aksel Lund Svindal, ki je za mlajšim kolegom iz reprezentance zaostal 21 stotink. S tem je povečal prednost v boju za mali superveleslalomski globus. Superveleslalom je bil namreč do danes najbolj izenačena disciplina  – Svindal je imel le dve točki prednosti pred Didierjem Cuchem. Slednji je končal na petem mestu, zato zdaj globus trdneje v rokah drži Norvežan.

Novih 60 točk si je s tretjim mestom zagotovil Švicar Beat Feuz, ki se bori za najprestižnejši kristalni globus v alpskem smučanju. Trenutno je vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in ima pred tekmami tehničnih disciplin v Kranjski Gori 115 točk prednosti pred Avstrijcem Marcelom Hirscherjem.

Na četrtem mestu je danes končal dvakratni zmagovalec v preteklih dveh tekem v Kvitfjellu Klaus Kroell, peti pa je bil že omenjeni Cuche.


Klaus Kroell je bil tokrat četrti [foto: GEPA]

Med dobitnike točk pa se ni vpisala peterica Slovencev. Nihče izmed njih ni nastopil med prvo trideseterico in po pričakovanju sodeč na progi niso blesteli. Najboljši je bil Andrej Šporn na 35. mestu.

Alpske smučarje pred koncem sezone naslednji konec tedna čakata veleslalom in slalom v Kranjski Gori. Sledil pa bo še finale v Schladmingu.


Rezultati:Svetovni pokal .: Kvitfjell :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment