Prve tekme Pokala Vitranc davnega 1961

Pokal Vitranc je v slovenskem prostoru prisoten že od daljnega leta 1961. Skozi vsa ta leta se je organizacija razvijala skladno z razvojem alpskega smučanja in varnostnimi zahtevami tekmovanj, nabirale so se izkušnje in danes je Pokal Vitranc ena izmed največjih, najbolje organiziranih in najbolj obiskanih tradicionalnih športnih prireditev v Sloveniji in v osrednjem delu Evrope. Zasluga za to gre predvsem marljivim in vztrajnim prebivalcem Kranjske Gore ter okoliških vasi, ki s prostovoljnim delom ustvarjajo vrhunsko prireditev, ter odličnemu delu Organizacijskega komiteja Pokala Vitranc. Prav zaradi tega je Pokal Vitranc trdo zasidran v koledarju Mednarodne smučarske zveze (FIS) tudi v prihodnosti.


Kranjska Gora [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

52. Pokal Vitranc bo na sporedu 9. in 10. marca 2013. Tudi letos se organizatorji trudijo organizirati dogodek, ki bo upravičil svoj sloves dogodka, ki združuje šport in zabavo. Dva dni bodo najboljši veleslalomisti in slalomisti merili svoje moči na strmini v Podkorenu in se borili za najboljša mesta. Tekmovanje bodo popestrila glasbena dogajanja, tako na prizorišču kot izven njega, ko bodo obiskovalce Kranjske Gore v času Pokala Vitranc zabavali nastopajoči na vzporednem dogodku “Q-Max Party”.

Pokal Vitranc pa ni samo šport in zabava. Najboljši alpski smučarji sveta v Kranjsko Goro privabijo politično in gospodarsko elito, tako na lokalni ravni kot tudi na nacionalni in širše. V dveh dnevih se tako združijo ljudje iz različnih sfer in dejavnosti. Naužijejo se borbenosti, vztrajnosti in discipline smučarjev, vrlin, ki so nujno potrebne za katerokoli področje našega življenja.

Leave a Comment