Prvi dan OPA iger v nemškem Hirschauu

Te dni potekajo OPA igre (U16) ter celinski pokal v nemškem Hirschau. Tekmovalci do 16 let so se pomerili v štafetnih preizkušnjah v prosti tehniki (3 x 3,3 km). Pri fantih je zmagala Francija, pred Nemčijo I in Nemčijo II. Slovenija I v postavi Luka Plahuta, Valter Hudovernik in Miha Ličef je osvojila odlično peto mesto. Slovenija II pa je osvojila 12. mesto (Kristjan Bergant, Luka Markun, Erik Raduha). Pri dekletih je Slovenija I tako kot pri fantih osvojila peto mesto v postavi Tjaša Trampuš, Nina Klemenčič in Liza Praznik. Dekleta Slovenije II pa so osvojile deveto mesto (Polona Klemenčič, Klara Jekše, Veronik Jakopič).Zmagala je Nemčija I, pred Nemčijo II in Avstrijo I.


Anja Eržen [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Anja Eržen med petnajsterico

Na istem prizorišču so se v šprintu v prosti tehniki pomerile članske in mladinske kategorije (U20). Pri dekletih do 20 let je zmagala Nemka Laura Gimmler, pred Italijanko Francesco Baudin in Čehinjo Lucie Charvatovo. Pri članicah je zmago slavila Čehinja Karolina Grohova, pred Francozinjo Manon Locatelli in rojakinjo Aurelie Dabudyk. Slovenka Anja Eržen je osvojila 15. mesto.

Pri fantih do 20. let je bil najhitrejši Nemec Lennart Metz, pred Italijanom Francescom De Fabianom in Francozom Clementom Parissejem. Aljaž Praznik je osvojil 24. mesto, Mark Klinar pa 26. mesto. V kategoriji članov je zmago slavil Francoz Baptiste Gros, pred Nemcem Thomasom Bingom in rojakom Jonasom Doblerjem. Edini Slovenec v finalnih bojih je bil Matjaž Gorjanc na 22. mestu.


Rezultati: Celinski pokal .: Hirschau : Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Hirschau : Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: Hirschau : Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Hirschau : Mladinci


Leave a Comment