Prvi tekmovalni dan že tri medalje za Slovenijo na OFEM-u

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v romunskem Rasnovu je potekal prvi dan. Cene Prevc je zmagal v smučarskih skokih na veliki skakalnici, kjer je bil drugi Anže Lanišek. Slovenski komplet medalj prvi dan je dopolnila smučarska tekačica Anamarija Lampič s tretjim mestom na 7,5 km v prosti tehniki.

Več kot 1.000 romunskih gledalcev je glasno navijalo in spremljalo tekmo. Slovenca, ki sta vodila že po prvi seriji, sta v drugi odbila napad Avstrijcev in se veselila dvojne zmage. “Z Anžetom sva skakala odlično že na treningih, na tekmah pa sva skozi celotno sezono izenačena, kar nama obema pomaga do še boljših skokov,” je po zmagi povedal Prevc. Na vprašanj, če je že boljši od brata Petra je odgovoril: “Sem ga že premagoval, ko ni bil v formi, sicer pa, če bi bil boljši od njega, danes ne bi skakal na tem tekmovanju.” Anže Lanišek je naslovu mladinskega olimpijskega prvaka dodal novo odličje s tekmovanj pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja.


Anže Lanišek in Cene Prevc [foto: OKS]

Zelo dobro so nastopile tudi slovenske smučarske tekačice. Anamarija Lampič je kljub težavam s hrbtom tekla odlično in si v samem zaključku tekme priborila bronasto medaljo. Na težki in zelo selektivni progi so se vse štiri Slovenke uvrstile v prvo polovico nastopajočih. Nekoliko slabše je šlo fantom, ki v močni konkurenci niso imeli možnosti za preboj v sam vrh.

Odlično je na veleslalomu smučala Saša Brezovnik. Iz devetega mesta po prvem teku, je v drugem napredovala na končno šesto mesto. Z njenim nastopom so bili zadovoljni tudi trenerji, ki so z razočaranjem pospremili odstop Urše Hrovat nekaj vrat pred ciljem druge vožnje.

Vir: OKS


Rezultati: OFEM .: Rasnov :. Smučarski skoki (m)
Rezultati: OFEM .: Rasnov :. Smučarski tek (ž)
Rezultati: OFEM .: Rasnov :. Smučarski tek (m)
Rezultati: OFEM .: Rasnov :. Alpsko smučanje (ž)


Leave a Comment