Prvi trening v Lake Louisu odpovedan

V kanadskem smučarskem središču Lake Louise je bilo vse pripravljeno za začetek letošnje smukaške sezone. Danes naj bi namreč smukači opravili s prvim treningom pred sobotno preizkušnjo svetovnega pokala. Zaradi močnih snežnih padavin pa so bili organizatorji primorani trening odpovedati.


Lake Louise [foto: fisalpine.com]

Že včeraj zvečer vremenska napoved ni obetala veliko. Kljub temu so organizatorji upali, da trening vseeno bo. A jutro je prineslo obilico novozapadlega snega in gosto meglo, kar je razblinilo še zadnje upanje za morebitno izvedbo za danes napovedanega treninga. Sicer je že nekaj dni pred tem v Lake Louisu snežilo, obeti pa niso nič kaj vzpodbudni. Nove snežne padavine bodo organizatorjem povzročile veliko dodatnega dela. Napovedana sta še dva treninga, in sicer za četrtek in petek.


Lake Louise [foto: fisalpine.com]

Spomnimo, da že lani zaradi slabih vremenskih razmer ni bil izveden drugi trening. Obeti niso bili najboljši, a tekmo jim je uspelo izpeljati. Slavil je sedaj upokojeni avstrijski veteran Michael Walchhofer pred reprezentančnim kolegom Marijem Scheiberjem in Norvežanom Akslom Lundom Svindalom.

Vir: fisalpine.com

Leave a Comment