Ravnjak 22. v Copper Mountainu

V ameriškem Copper Mountainu se deskarji in deskarke borijo za točke svetovnega pokala in sicer v disciplinah slopestyle in snežni kanal. V prvi disciplini so nastopili štirje slovenski predstavniki in sicer Tim-Kevin Ravnjak, Filip Kavčič, Jan Kralj in Aljoša Krivec, v drugi pa vsi razen slednjega.


Tim Kevin Ravnjak [foto: Samo Vidic]

Kvalifikacijski boji za jutrišnje finale v slopestylu je bilo na sporedu že včeraj, za vstopnice med šestnajsterico finalistov pa se je borilo kar 116 deskarjev. Našim fantom se v nadaljnje tekmovanje ni uspelo uvrstiti, še najbolje pa je šlo Krivcu, ki je zasedel 45. mesto. Ravnjak je bil 54., Kavčič 62., Kralj pa 66.

Danes so prišle na vrsto še kvalifikacije v snežnem žlebu, kjer je 83 tekmovalcev v štirih skupinah lovilo prva štiri mesta za napredovanje v sobotno finale. Najbližje uspehu je bil tokrat Ravnjak, ki je nastopil v zelo močni četrti skupini. Ta je za vožnjo prejel oceno 75.0, ki bi ga, če bi nastopil v prvi skupini, popeljala v finale. Tim-Kevin je tako zasedel vseeno zelo dobro 22. mesto, kar je njegov peti najboljši rezultat v svetovnem pokalu, Kralj je bil 43, Kavčič pa 64.


Rezultati: Svetovni pokal .: Copper Mountain :. Slopestyle :. Kvalifikacije
Rezultati: Svetovni pokal .: Copper Mountain :. Snežni kanadal :. Kvalifikacije


Leave a Comment