Robert Kranjec: “Želja je seveda medalja”

Glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus je sporočil imena tekmovalcev, ki bodo Slovenijo nastopali na bližnjem svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu. Na Norveško bodo odpotovali Jure Šinkovec, Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Dejan Judež in Robert Kranjec.


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Od slednjega lahko po poškodbi Petra Prevca slovenska javnost pričakuje največ. “Želja je seveda medalja. Tam moram narediti svoje, tehnično pravilno moram skakati, imeti srečo s pogoji, potem pa bomo videli kam me bo to poneslo. Predvsem pa moram uživati,” je pred odhodom razmišljal Kranjec ter se še enkrat spomnil nedeljske ekipne zmage v Oberstdorfu: “Z vikendom sem zelo zadovoljen, sploh z nedeljo. Škoda za Petra, če bi šel v Vikersund bi bili zreli za medaljo.” V šali pa pristavil: “Če se bomo morali valjati po tleh je naslednji na vrsti Šinkovec, v Planici Jurij, naslednjo sezono pa jaz.

Podobnega mnenja je tudi Jurij Tepeš: “Super je bilo zmagati, po drugi strani pa je škoda zaradi Petra, drugače bi bilo, če bi bil zraven. Motivacija za Vikersund je vsekakor velika. Zadnje čase skoki sicer niso bili na najvišjem nivoju, a bo bolje.


Jure Šinkovec [foto: GEPA]

V kombiju je nekdo manjkal

Prevc je noč preživel v bolnišnici, zato so se reprezentančni kolegi v domovino vrnili brez njega. “Prisoten je bil grenak priokus, saj ko smo se peljali domov je en tekmovalec manjkal,” se je neljubega dogodka spomnil Jure Šinkovec ter pristavil, da je zmaga vrhunski dosežek, ki se jo bo zapomnil.

Trenutno pripravljenost pa je nekoliko podrobneje analiziral Jernej Damjan: “Forma ni še tam, kot bi si želel. Naredim kakšen dober skok, potem pa spet slabši. Tudi jaz moram reči, da mi je zelo žal za Petra. Lepo je bilo videti zmago, čeprav nisem bil v ekipi. Upam, da ga bom dobro nadomestil, če bom v ekipi v Vikersundu.” Dejan Judež pa je vse skupaj le povzel: “Prvenstva se zelo veselim. V prvi vrsti je napad na osebni rekord, potem pa bomo videli.

Leave a Comment