Rogelj do rezultata kariere

Deskarke in deskarji so se v švicarskem Veysonnazu na krosu borili za nove točke svetovnega pokala. Kvalifikacije so bile na sporedu včeraj, v moški konkurenci pa sta bila uspešna tudi dva slovenska predstavnika – Rok Rogelj in Matija Mihič, ki sta v osmino finala napredovala z 41. oziroma 47. časom.


Rok Rogelj [foto: SUSA]

Danes so ob 13. uri prišli na vrsto izločilni boji, naša deskarja pa sta nastopila v drugi in osmi skupini. Mihič, ki je nastopil med zadnjo šesterico tekmovalcev, se ni uvrstil v četrtfinale, saj je zasedel peto mesto. Njegova končna uvrstitev je bilo 37. mesto, s čimer je prišel do drugega rezultata kariere na tekmah svetovnega pokala.

Rogelj je danes deskal izjemno. Tretje mesto je zasedel v osmini finala in v četrtfinalu ter nato nastopil v polfinalu. Tam je zasedel šesto mesto in tako tekmoval še v malem finalu. Tu je bil četrti, tako da je na koncu dneva v Švici pristal na 10. mestu. To je njegova najboljša uvrstitev na tekmah najvišjega ranga, pred dobrim letom dni je bil namreč 11. v Tellurideu v ZDA.


Rezultati: Svetovni pokal .: Veysonnaz :. Deskarski kros (m)


Leave a Comment