Rok Benkovič znova na skakalnici


Rok Benkovič [foto: Klemen Zibelnik]

V soboto, 07. maja 2011 je Nordijski smučarski klub Tržič Trifix v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Sebenje v skakalnem centru v Sebenjah v prelepem sončnem vremenu pred več kot 700 gledalci organiziral že tradicionalno tekmovanje “Stari orli”. Tekmovanje je bilo namenjeno nekdanjim tekmovalcem v smučarskih skokih, ki so že zaključili svojo športno kariero in se ob tem želeli po mnogih letih “suše” ponovno preizkusiti na smučarski skakalnici s kritično točko pri 24 metrih. Vsi tisti, ki pa so si prireditev ogledali, pa so imeli kaj videti, vzdušje in vnema po letenju na skakalnici ter zabavi je bilo namreč na vrhuncu.

Ni pa manjkalo tudi naših najboljših nekdanjih in aktualnih reprezentantov z največjimi dosežki in uspehi v smučarskih skokih in sicer Primož Peterka, Rok Benkovič, Robert Kranjec, Jernej Damjan, Matjaž Zupan, Robert Meglič, Roman Perko in še mnogi drugi. Tekmovanje je imelo prav posebna pravila, pri čemer je moral skakalec za najvišjo oceno v 1. seriji doseči točno 24 metrov z doskokom v telemark, v 2. seriji pa skočiti točno toliko metrov, kot so izžrebali gledalci in navijači. Skratka celotna prireditev je bila zelo zanimiva in zabavna, za kar sta z vsemi moderatorskimi vložki poskrbela Urban Simčič in Igor Štefančič, za živahne ritme pa “Duo Vid Meglič”. Imeli pa smo kaj videti, saj se je kljub prilagojenim pravilom najbolje med njimi znašel legenda smučarskih skokov in najuspešnejši slovenski skakalec Primož Peterka. V 2. seriji je namreč krepko popravil rekord skakalnice in pristal pri 28 metrih, 2. mesto je osvojil Primož Triplat 3. pa je bil Mitja Mežnar, 4. mesto pa je zasedel Rok Benkovič, ki je nastopil v smučarskih skokih prvič po zaključku kariere.

Poleg dogajanja na skakalnici se je pred tem na nogometnem igrišču v Sebenjah odvijala nogometna tekma med smučarsko skakalnimi trenerji iz Smučarske zveze Slovenije (SZS) in domačo ekipo iz Žiganje vasi, kjer je pravico delil Goran Novković. Z rezultatom 4:1 so zmagali domačini in pokazali, da še niso za v “staro šaro”.


Rezultati: Stari Orli


Leave a Comment