Rok Flander bo nastopil v Kanadi


Rok Flander [foto: Oliver Klaus/FIS]

Do konca sezone svetovnega pokala v deskanju na snegu v alpskih disciplinah so le še štiri tekme, prva že v nedeljo, ko v bo kanadskem Stonehamu na sporedu paralelni veleslalom, na katerem bo prvič po poškodbi in operaciji roke nastopil tudi Rok Flander.

Zaradi dvojnega zloma dlančnice na levi roki je Flander moral izpustiti preizkušnjo v Koreji, kljub mavčni oblogi pa bo na tekmi v Kanadi nastopil. “Mavec me ne moti, bo pa to prav gotovo oteževalna okoliščina na tekmi, a s tem si ne belim glave. Z veliko volje in psihično stabilnostjo se da tudi preko tega. Na startu me mavec ne bo oviral, med samo vožnjo pa roka ni bistvenega pomena. Na rokavico smo namestili tudi ščitnik, ki bo roko še dodatno zaščitil, tako da bi načeloma moralo biti vse v redu,” je povedal nekdanji svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, ki se v času prisilnega počitka ni posvečal le rehabilitaciji roke ampak tudi kondicijskim pripravam: “Treniral sem v športni dvorani v Medvodah, na treningih me je spremljal tudi moj kondicijski trener Dragan Bosnič in lahko rečem, da je vse potekalo normalno in upam, da bo tudi na tekmi tako.

Flander je pred odhodom čez lužo opravil tudi nekaj treningov na Krvavcu, za njim pa so že tudi prvi treningi na kanadskem snegu: “Občutki so dobri, sneg mi trenutno ustreza, je pa dejstvo, da se bodo to razmere, glede na vremenske značilnosti tu v Quebecu, verjetno do nedelje še nekajkrat spremenile,” je trenutno stanje opisal deskar iz Dragočajne, ki pa od nedeljske tekme ne pričakuje prav veliko: “Želim si dobrih voženj in sproščenega nastopa.

Kvalifikacije se bodo v nedeljo začele ob 15. uri po srednjeevropskem času, izločilni boji pa štiri ure kasneje.

Leave a Comment