Rok Justin le za češkim veteranom

Avstrijski Stams (HS 115) je gostil drugo tekmo celinskega pokala, kjer je zmago slavil Čeh Jakub Janda. Pri 35 letih je nekdanji zmagovalec svetovnega pokala kot kaže znova ujel pravo formo. Po prvi seriji je bil s skokom 109,5 m na četrtem mestu, v finalu pa je skočil najdlje (115,0 m) in tako prišel do osme zmage v tem rangu tekmovanja. “Lani sem imel zelo slabo sezono, spopadal sem se tudi s fizičnimi težavami. Letos bom s kariero končal, saj telo enostavno ne dovoljuje tako napornih treningov,” je po zmagi dejal Janda.


Rok Justin [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Drugo mesto je pripadlo Roku Justinu. Član SSD Stol Žirovnica je v prvi seriji prav tako držal drugo mesto (112,0 m), a je bil njegov finalni skok (111,5) vendarle premalo za novo zmago v celinskem pokalu. V karieri je namreč vknjižil že dve. “Pri 20 letih imam kot član B ekipe že dolgo prihodnost v tem športu. Enostavno obožujem smučarske skoke,” je menil Justin. Prostor na zmagovalnem odru je zapolnil Poljak Jan Ziobro.

Po prvi seriji je vodil Nemec Markus Eisenbichler, ki pa je v drugo pri skoku 114,5 podrsal in prejel slabe sodniške ocene, kar ga je popeljalo na šesto mesto. Znova so razočarali Avstrijci, ki so svoje navijače razveselili le s 17. mestom Ulricha Wohlgenannta.

Celinski pokal se bo prihodnji vikend nadaljeval v Kranju.


Rezultati: Celinski pokal .: Stams :. Uradni rezultati


Leave a Comment