Rok Marguč: “Do sredine junija še vedno tudi na snegu”

Štajerski deskarski reprezentat Rok Marguč, ki bo prihodnje leto v Avstriji branil prestižni naslov svetovnega prvaka v paralelnem slalomu, je že pričel s ciklom kondicijskih priprav za naslednjo sezono, do sredine junija pa bo še kar nekaj dni preživel tudi na snegu.


Rok Marguč [foto: Miha Matavž]

Olimpijske igre prinesle poškodbo

Celjan, ki bo konec meseca maja dopolnil 28 let, je po prihodu z Olimpijskih iger, tri tedne bolj ali manj miroval, saj je iz Rusije poleg dveh uvrstitev med elitno šestnajsterico (peto mesto – paralelni veleslalom in 12. mesto – paralelni slalom) “prinesel” tudi neprijetno poškodbo. “Ni bilo prehudo. Ker je bilo sezone po igrah konec, sem moral zgolj počivati. Zdaj je vse okej!,” pravi Marguč, ki se je takoj, ko mu je zdravje to dopustilo, vrnil na sneg. “Ujel sem zadnje dni obratovanja na Rogli in tam že opravil določena testiranja opreme. Seveda pa se le-ta še niso zaključila, do sredine junija bo še kar nekajkrat odšel tudi na sneg,” načrtuje aktualni slalomski svetovni prvak, ki je že pričel tudi s ciklom kondicijskih priprav za naslednjo sezono. ˝Začel sem nekoliko prej kot ponavadi. Sezona 2013/14 je bila pač krajša, tako da sem že v pogonu. Tako kot pretekla leta, bom tudi letos del višinskih priprav opravil na Rogli,˝ pravi štajerski deskar, ki se je po sezoni izkazal tudi kot ambasador Društva za pomoč osebam z motnjami v razvoju Vesele nogice.


Rok Marguč [foto: Oliver Kraus]

Rekreativni deskarji največji navijači

Nedavno je z ekipo osvežil tudi spletno stran rokmarguc.com ter youtube kanal. V že omenjenem “deskarskem” zimsko športnem središču, ki je zadnje dve leti gostilo tudi tekmi za svetovni pokal, pa se je udeležil tudi srečanja z rekreativnimi alpskimi deskarji. “To so fantje in dekleta, ki so naše najbolj zvesto občinstvo. Spremljajo tekme in šport poznajo do potankosti. Tudi njihovo deskanje je na zavidljivi ravni, zelo rad se jim pridružim in delim izkušnje. Letos so se na Goltesovem dogodku pomerili tudi med količki, kar je bila za mnoge povsem nova izkušnja,” dodaja Marguč, ki bo ostal podpornik tovrstnih dogodkov, kjer je v ospredju druženje ter “degustacija” najboljše opreme. “Če mi bo čas dopuščal, se bom Goltesovih srečanj, pa slovenskih “carving sessionov” in ostalih podobnih deskarskih dogodkov udeleževal tudi v prihodnje ter tudi tako podpiral šport, ki mu pripadam,˝ je zaključil izkušeni deskar, ki ga to pomlad čakajo tudi študijske obveznosti. Kljub številnim obveznostim pa se bo našel tudi čas za morje in “kiteboarderske” užitke na vodi.

Leave a Comment