Rok Marguč: “Konec starega in pričetek novega leta bo v znamenju treninga”

Štajerski deskar Rok Marguč se je takoj po prvem paralelnem veleslalomu sezone vrnil domov in predbožični čas izkoristil za vadbo v svoji ˝bazi˝ – na Rogli. Rok (14. mesto) je poleg soimenjaka Flandra (7.mesto) edini izmed slovenskih deskarjev, ki mu je na premierni tekmi za svetovni pokal uspel preboj med elitno šestnajsterico finalistov. Finale je lep obet pred nadaljevanjem sezone, ki se bo v januarju nadaljevala v avstrijskem Bad Gasteinu.


Rok Marguč [foto: Oliver Kraus/FIS]

Zadovoljen sem z uvrstitvijo v finale, z deskanjem v finalu pač ne. Z napako v drugi vožnji osmine finala sem na ravninskem delu izgubil dvoboj proti Švicarju Galmariniju in s tem možnost za naskok za najvišja mesta. Dejstvo je, da sem nastopil s precejšnjo mero dvoma, pred prvo tekmo sezone pač ne moreš zagotovo vedeti kje si v primerjavi s konkurenco. Toda definitivno sem dokazal, da sem ‘v igri’ in to je dober obet pred nadaljevanjem sezone,˝ je vtise strnil Marguč in hkrati napovedal, da bo letošnja sezona izredno izenačena. “Za 16 mest v finalu se bo enakovredno kosalo več kot 40 deskarjev,” konkurenco ocenjuje štajerski deskar, ki bo v naslednjih dneh treniral na Rogli, počitek v primeru slabega vremena pa izkoristil za celjenje nekoliko razbolele pokostnice.

V novo leto bo tako zagotovo skočil v Sloveniji, praznični dnevni bodo zelo delavni. V ritmu trening-počitek-trening bodo potekali tako zadnji dnevi starega kot prvi dnevi novega leta. “Sledita paralelna slaloma v Bad Gasteinu in nato še zaključne priprave za prvi vrhunec sezone – svetovno prvenstvo v kanadskem Stonehmu,” nam je še povedal Rok, za katerega se je letošnja sezona, zanimivo, pričela identično kot decembra 2011. “14. mesto in po tekmi doping kontrola. Upam, da bo tudi nadaljevanje identično, kot v moji najuspešnejši sezoni,” je zaključil branilec dveh kolajn s svetovnega prvenstva.

Leave a Comment