Rok Marguč: “Po tihem sem upal”


Rok Marguč [foto: Oliver Klaus / FIS]

Po zelo uspešnem Svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu, ki ga je letos gostila španska La Molina, so danes na novinarski konferenci naši tekmovalci v prostorih podjetja Žito strnili vtise.

V uvodu je zbrane nagovoril predsednik uprave podjetja Žito Anton Balažič: “Veseli me, da smo se po takih uspehih danes zbrali v prostorih Žita. Čestitke Roku za ta res lep uspeh, verjamem pa, da to niso bile zadnje medalje, ki jih bomo osvojili. V Žitu že od nekdaj spodbujamo naše športnike in ob dobrih rezultatih nazdravljamo s čajem 1001 Cvet. Slovenski deskarji na snegu so odlično začeli sezono svetovnega pokala, za Slovenijo pa je to že šesta deskarska kolajna. Naši športniki brez dvoma vsako sezono dokažejo, da smo nanje lahko resnično ponosni. In tako kot je to minuli teden dokazal Rok, nas je v tej sezoni z odličnimi rezultati in včerajšnjo zlato medaljo nenehno razveseljuje tudi naša tekaška šampionka Petra Majdič, ki jo prav tako sponzoriramo z blagovno znamko 1001 Cvet, kar si štejemo v čast in ponos. Prav tako pa ne smem pozabiti tudi na vse ostale športnike, ki jih podpiramo in se prav tako trudijo za dobre rezultate. Rezultati, kot sta jih dosegla Rok in Petra so le dokaz, da se je z voljo, trdim delom in tudi z malo sreče, mogoče povzpeti med najboljše in so prav gotovo dobra motivacija za vse tiste, ki se trudijo, a jim v tej sezoni še ni uspelo doseči vidnejših rezultatov.

V nadaljevanju se je v imenu Smučarske Zveze Slovenije (SZS) zahvalil gostitelju in čestital tekmovalcem, še posebej Roku Marguču, dobitniku dveh medalj, še direktor SZS Matija Vojsk.

Izmed glavnih akterjev, je prvi spregovoril Rok Marguč, dobitnik srebrne in bronaste kolajne: “Po tihem sem upal, na medaljo, a napovedovati je nisem želel. Na tekme sem šel z dobro glavo in z dobrimi prejšnjimi predstavami iz Bad Gasteina. Super, da mi je uspelo, upam da bo šlo tako še naprej.” Poleg svojemu očetu, se je zahvalil še ostalim, ki so mu omogočili takšen uspeh: “Z mano sodelujejo tudi Dragan Bosnič kot kondicijski trener, Zdravko Strniša kot psiholog in Aco Sitar, ki mi je naredil plošče. Potem bi se rad zahvalil vsem vam, ki ste danes prišli sem in vsem tistim, ki ste verjeli vame.” Na koncu pa je še dodal, da je treba poudariti, da je celotna ekipa deskarjev v La Molini pokazala dobro predstavo in se zahvalil direktorju SZS za obisk na svetovnem prvenstvu, s čimer je celotna ekipa ponovno dobila potrditev, da je del Smučarske zveze Slovenije.

Žan Košir, ki je imel tudi nekoliko smole, je povedal, da sezone še ni konec, nadaljuje se s tekmami svetovnega pokala, zato upa, da bo na koncu sezona vseeno uspešna. V nadaljevanju je svoje vtise pojasnil tudi Rok Rogelj: “Kar se tiče samega rezultata in voženj, lahko rečem, da sem zadovoljen. Ni se izšlo, pristal sem na 24. mestu, ki mi je očitno usojeno, saj sem tudi v skupnem seštevku na tem mestu.” Prva ženska predstavnica Gloria Kotnik, je povedala, da se ji preteklo tekmovanje ni izteklo ravno po pričakovanjih, vendar se je vseeno borila. Kot zadnji izmed tekmovalcev je svoje nastop komentiral še Izidor Šušteršič: “V finalu sem bil, tako da je cilj na pol dosežen. Vztrajati je treba dalje, morda se mi posreči čez dve leti na novem svetovnem prvenstvu.

Deskarji se zdaj odpravljajo v Korejo, kjer se bodo 7. februarja nadaljevale tekme za svetovni pokal.

Leave a Comment