Rok Marguč: “Proga v Carezzi mi ustreza”

V petek dopoldan, natančneje ob 9. uri, se s kvalifikacijskimi vožnjami pričenja svetovni pokal alpskih deskarjev na snegu. Med favorite za najvišja mesta na premiernem paralelnem veleslalomu sezone deskarska javnost uvršča tudi Roka Marguča, ki je lani na tem prizorišču nanizal dve zaporedni uvrstitvi v finale.


“Proga v Carezzi mi ustreza!” [foto: Oliver Kraus/FIS]

Proga v Carezzi mi ustreza. Nenazadnje sem v lanski sezoni tu dosegel soliden rezultat,” nam je v povedal Marguč, ki se že nahaja na prizorišču tekme. Lani je v Carezzi osvojil 13. (PVSL) in 11. mesto (PSL). Motivacije pred tekmo mu ne manjka. “Zaključne priprave sem opravil na domači Rogli, kjer smo imeli zelo dobre pogoje. Tudi tekom poletja in jeseni sem dobro delal, torej ni razloga za pesimizem. Prav nasprotno,” je samozavesten Rok, ki je poletje in jesen večinoma preživel na evropskih ledenikih. “Na sneg sem prvič stopil že v avgustu, treniral sem v švicarskem Zermattu. Nato sem seveda nadaljevali s pripravami in ustrezno tempiral formo za nekoliko kasnejši pričetek sezone, ki je končno tu! Tudi z opremo sem zadovoljen. Dobro mi služi,” je Kesslerjeve deske in allflex ploščo Aca Sitarja pohvalil štajerski deskar pred katerim je naporna sezona z dvema vrhuncema.


“Priprave so uspele. Oprema mi dobro služi.” [foto: arhiv Marguč]

Že januarja bo na svetovnem prvenstvu v Kanadi branil dve kolajni iz Španije, februarja pa bo v središču pozornosti na tekmi svetovnega pokala na domači Rogli. “Držite pesti, bralci smucka.com!” vam sporoča Rok in vas hkrati vabi k ogledu neposrednega prenosa finalnih dvobojev s Carezze. Tekmo si lahko ogledate na tv kanalih RAI 2 ter Eurosport 2.

Leave a Comment