Rok Rogelj za las ob vrhunsko uvrstitev


Rok Rogelj [foto: FIS]

Svetovno prvenstvo v deskanju na snegu se je nadaljevalo danes s finalnimi vožnjami deskarskega krosa. Med dvaintridesetimi finalisti smo tudi Slovenci imeli svojega predstavnika, Roka Roglja, ki je končal tekmo v osmini finala na 24.mestu. Zmagal je Avstrijec Alex Pullin, drugo in tretje mesto pa sta zasedla Američana, Seth Wescott in Nate Holland.

Rokova uvrstitev bi lahko bila tudi precej višja, saj kot pravi njegov trener Matjaž Rogelj, mu je na koncu do vrhunske uvrstitve zmanjkalo le za dva metra. Napako je žal naredil že na začetku, saj je rahlo zamudil na startu, končni uvrstitvi pa so botrovale tudi vremenske razmere, ki so vse prej kot zimske. Spomladanske vremenske razmere so Roku sicer všeč, a ravno te so bile tokrat krive, da ni mogel poseči po višjih uvrstitvah. “Tople vremenske razmere mi sicer ustrezajo, v senci in ledeni sta bili le dve bandi, vendar pa je bila zadnja banda v primerjavi z včerajšnjim treningom tako zmehčana, da nisem mogel prehiteti Davida Speiserja in tako za las izgubil uvrstitev v četrtfinale,” je po tekmi povedal Rok in dodal: “Sicer sem malo zamudil na startu, vendar pa sem potem naprej odpeljal po planu in sem zadovoljen.Matija Mihič je izpadel v kvalifikacijah. 17-letnik svetovno prvenstvo tako zapušča s 44. mestom.

Pri ženskah je zmagala Američanka Lindsey Jacobellis pred Francozinjo Nelly Moenne Loccoz in Kanadčanko Dominique Maltais.

Naslednja tekma na sporedu svetovnega prvenstva je paralelni veleslalomu, ki se bo začel jutri ob 12:45. Slovenske barve bodo zastopali štirje moški predstavniki (Rok Flander, Rok, Marguč, Žan Košir, Izidor Šušteršič) in dve ženski predstavnici (Gloria Kotnik in Iva Polanec).


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: La Molina :. Deskarski kros (m)
Rezultati: Svetovno prvenstvo .: La Molina :. Deskarski kros (ž)


Leave a Comment