Rok Tršan tretji na celinskem pokalu

Rok Tršan je na celinskem pokalu v nemškem Oberwiesenthalu v kategoriji članov osvojil tretje mesto. V šprinterski preizkušnji na 1,4 km sta bila pred njim samo zmagovalec Švicar Gianluca Cologna in Francoz Baptiste Gros. Tršan je bil v kvalifikacijah šele na 22. mestu.


Anja Eržen [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V kategoriji članic je Anja Eržen osvojila 11. mesto, Anamarija Lampič pa v kategoriji mladink šesto mesto. Pri mladincih je dosegel najboljšo slovensko uvrstitev Mark Klinar in sicer 19. mesto. Skupaj pa je Slovenija imela 7 uvrstitev v izločilne boje.

Prva tri mesta pri članicah so pripadla tekmovalkam, ki redno tekmujejo na tekmah svetovnem pokalu. Zmagala je Švicarka Doris Trachsel, pred Slovakinjo Aleno Prochazkovo in Kanadčanko Dario Gaiazovo. Pri mladinkah je zmagala Nemka Anne Winkler, pred rojakinjo Lauro Gimmler ter Avstrijko Nathalie Schwarz. Najboljši v mladinski kategoriji je bil Nemec Lennart Metz, pred Švicarjem Romanom Schaadom in Nemcem Tobiasom Trenklejem.
Jutri v soboto 5.1. bo na sporedu skiatlon. Ženske kategorije se bodo pomerile na 2×7,5km, moške pa na 2x10km. Najprej bodo tekli v klasični tehniki nato pa še v drsalni tehniki.


Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Mladinci
Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Oberwiesenthal :. Mladinke


Leave a Comment