S tekačicami tudi priznani norveški strokovnjak

V začetku avgusta, točneje od 6. do 12., se bodo najboljše slovenske tekačice skupaj z moško ekipo udeležile skupnih priprav na Pokljuki v hotelu Center. Na pripravah pod vodstvom glavnega trenerja Marka Gracerja in pomočnika Nejca Brodarja bo tokrat z našo ekipo prvič sodeloval tudi novi svetovalec ekipe in pred tem dolgoletni sodelavec najboljše moške norveške šprinterske ekipe Per Oyvind Torvik.


Slovenske tekačice bodo deležne norveške pomoči [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V zadnjih dveh letih je pri nas že dvakrat predaval na sezonskih seminarjih. Per Oyvind Torvik je sicer predavatelj na univerzi v Merekerju, ki je lani tudi podpisala strokovno sodelovanje z našo Fakulteto za šport v Ljubljani, zlasti na področju smučarskih tekov. Njegove naloge pri sodelovanju z našim strokovnim štabom in delu z našimi najboljšimi tekačicami bodo usmerjene v analizo tehnike teka, taktike teka v šprintih in samo pripravo na tekmovanja.

Takšno sodelovanje vsekakor pomeni nov mejnik v slovenskem teku na smučeh in zagotovo za naše najboljše tekačice pomeni veliko spodbudo pri delu v naslednjih dveh sezonah. Na njegovo željo se bodo priprav udeležile tudi nekatere mlade tekačice iz generacije, ki je letos posegla po medaljah na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Leave a Comment