Schlierenzauer prvak v meki skokov, naši orli solidni


Gregor Schlierenzauer [foto: GEPA]

Novi svetovni prvak na veliki skakalnici je Gregor Schlierenzauer, ki je za 0,3 točke ugnal prvaka s srednje naprave, Thomasa Morgensterna, bron pa je osvojil Simon Ammann. Slovenski orli solidno.

Slovenski smučarji skakalci so na tekmi na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu močno popravili vtis s posamične tekme na srednji napravi, saj so se vsi štirje uvrstili v finalno serijo. Ekipni nastop, ki je danes navdušil, je velika vzpodbuda tudi za sobotno ekipno preizkušnjo. Sicer pa je bil po izvrstnem finalnem skoku, dolgem 131.5 metrov naš najboljši danes Jernej Damjan, ki je napredoval za devet mest in na koncu pristal na zelo dobrem 13. mestu. Naslednji naš je bil Jurij Tepeš, ki je zaokrožil prvo dvajseterico in s tem povsem upravičil zaupanje za debitantski nastop na svetovnem prvenstvu. Tepeš je v prvi seriji odlično izkoristil tudi boljše razmere in je bil naš najboljši na 18. mestu. Po prvi seriji je bil 20. državni rekorder, Robert Kranjec, ki pa žal v finalu ni storil koraka naprej. Pristal je pri 121 metrih in se je na koncu moral sprijazniti s 23. mestom. Piko na i slovenskemu ekipnemu uspehu je dodal Peter Prevc z zanj dvema povprečnima skokoma, a to ga je še vedno vodilo na 25. mesto. Po prvi seriji je zasedal 28. mesto.

Povsem na vrhu pa nič novega – Avstrijec. A tokrat to ni Thomas Morgenstern, temveč Gregor Schlierenzauer, ki je na vrh skočil s četrtega mesta po prvi seriji. Schlierezauer je vodilnega rojaka po prvi seriji, Morgensterna, ugnal za vsega 0,3 točke! Beljačanu tako po dveh zlatih odličjih ostaja srebro, bron pa si je z odličnim finalnim skokom, dolgim 134.5 metrov, priskakal štirikratni olimpijski prvak, Simon Ammann. V finalu sta povsem pogorela domačina Anders Jacobsen in Anders Bardal, ki pred 50.000 gledalci nista zadržala 2. in 3. mesta s prve serije.

Dodajmo še to, da se je z današnjo tekmo od smučarskih skokov poslovil branilec naslova svetovnega prvaka iz Liberca, Andreas Küttel. Zadnji nastop Švicarja se je končal že v prvi seriji, saj je zasedel 43. mesto, z nasmeškom na obrazu.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oslo


Leave a Comment