VIDEO: Še dan do začetka festivala BOFF

Jutri, v torek 28. decembra, se v Bovcu s prvim večerom projekcij začne četrti festival filmov o naravi in športih v njej BOFF (Bovec Outdoor Film Festival). Smučanje in deskanje v več podzvrsteh, plezanje, divja voda, gorsko kolesarstvo, jadranje na deski, deskanje na valovih in deskanje z zmajem (kiteboarding), spust z rolkami, jadralno padalstvo in ultra triatlon … ter glasba in narava bodo tri večere do četrtka 30. decembra polnili dvorano Kulturnega doma Bovec.

Festivala se bosta udeležila dva tandema športnik-ustvarjalec. Že večkrat nagrajeni avstrijski film Mount St. Elias (na sporedu v sredo ob 20. uri), ki pripoveduje o rekordno dolgem smučarskem spustu na Aljaski, bosta zastopala ustvarjalec Gerald Salmina in alpinistični smučar Axel Naglich, ki bo tudi gost delavnice prostega smučanja in deskanja. O slovenskem filmu Grilomentary (v četrtek ob 18:45), ki je premiero doživel prejšnji četrtek v Ljubljani, bosta kaj več povedala režiser Domen Smerdel in deskar na snegu Marko Grilc.

Festival bo v torek ob 20. uri odprl župan Bovca Danijel Krivec.

Bovški kulturni dom bo ta teden pridobil nekaj kvadratnih metrov površine, saj bo pred vhodom gostoljubje obiskovalcem festivala nudil mongolski šotor – jurta. Nudila bo prostor fotografski razstavi in pečenju slastnih palačink.

Obe delavnici, ki bosta potekali sočasno s festivalom, delavnico varnega prostega smučanja in deskanja ter delavnico “stop motion” animacije, bodo jutri, na prvi dan dela, še odprti za udeležence – prva do 14. druga pa bo 9. ure.

Toplejše vreme so dobro prestale tudi kocke snega, ki na Placu čakajo oblikovalce snežnih skulptur. Te dni je spet hladneje in se za pravljični snežni park ni več bati.

Ogled vseh filmov na sporedu je brezplačen, enako velja za udeležbo na delavnici animacije. Vabljeni ta teden v “Boffec”!

Leave a Comment