Semenič preprečil trojček zmag Prevca

V Vikersundu je tretjo letošnjo tekmo celinskega pokala v smučarskih skokih dobil Anže Semenič, z drugim mestom pa je za novo dvojno zmago Slovenije poskrbel Cene Prevc.
Tržičan je vodil že po prvi seriji, potem ko je stopnjeval svoje dosežke preko celotnega konca tedna. S skokoma 115.5 in 118 metrov je zbral 273,2 točk in na koncu za 8,1 točk premagal dvakratnega zmagovalca Vikersunda, Ceneta Prevca, ki je v finalu pridobil eno mesto, skočil pa je 114 in 116.5 metrov. Srednji od bratov Prevc je za 0,2 točke premagal Toma Hildeja na tretjem mestu. Anže Semenič je dosegel osmo zmago na tekmah celinskega pokala.


Anže Semenič je preprečil trojček Ceneta Prevca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Znova zelo dobri nastopi tudi ostalih naših. Andraž Pograjc je bil tokrat najvišje letos, enajsti, s skokoma 112.5 in 107.5 metrov, 0,2 točke je za njim na 12. mestu s 108.5 in 108 metri zaostal Rok Justin, Bor Pavlovčič je bil 14. s 105.5 in 113 metri. Prve točke je vpisal tudi Miran Zupančič, ki je bil 19., brez pa je še tretjič ostal Tomaž Naglič.

Celinski pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v Kuusamu, kjer bo Cene Prevc na dveh tekmah praktično moral le še potrditi sedmo kvoto Slovenije za nastop na novoletni turneji. V skupnem seštevku ima točno 100 točk prednosti pred Hildejem, tretji pa je že Semenič s 114 točkami zaostanka, sledi mu Justin s še dodatnimi 40 točkami zaostanka.


Rezultati: Celinski pokal .: Vikersund


Leave a Comment