SGP: Dvojna slovenska zmaga v Kazahstanu


Jurij Tepeš [foto: Klemen Zibelnik]

Slovenski smučarji skakalci so zablesteli na premierni tekmi poletne velike nagrade v Kazahstanu, saj sta se v Almatyu (HS 140) kar dva Slovenca uvrstila na zmagovalni oder. Prvič v karieri se je zmage razveselil Jurij Tepeš, ki je vodil že po prvi seriji. V drugo je zmago le še podkrepil s skokom dolgim 133,0 m. “Seveda je občutek ob prvi zmagi odličen. Danes sta mi oba skoka res dobro uspela. Mislim, da sem bil najboljši tako v prvi kot drugi seriji. Sicer nisem ravno spremljal, kaj se je dogajalo pred mojim nastopom, povsem sem bil osredotočen le na svoj skok. Res sem vesel zmage. Tudi prizorišče v Almatyju mi je všeč; skakalnica je zelo lepa in tudi drugo leto se zagotovo spet vrnem,” je po tekmi od sreče žarel Tepeš, ki ga je v vlogi asistenta tehničnega delegata spremljal njegov oče Miran Tepeš. Takoj za njim se je uvrstil Jure Šinkovec, ki je v začetku julija slavil na tekmi celinskega pokala v Kranju. “Zelo sem zadovoljen z obema svojima skokoma in seveda tudi z rezultatom. Almaty je zelo lepo mesto in tudi skakalnica mi je všeč,” je po tekmi menil Šinkovec. Na zmagovalni oder se je na tretje mesto uvrstil še Norvežan Anders Fannemel.

Tudi ostali slovenski orli so skakali dobro. Med deseterico se je na sedmem mestu uvrstil Dejan Judež, Mitja Mežnar je bil 12., Matjaž Pungertar 16. In Tomaž Naglič 23. Skupno je nastopilo le 39 skakalcev.

Tekma je potekala v slabih razmerah, veter v hrbet je bil močan že na začetku, skozi tekmo pa so se razmere še poslabševale, kljub temu je večina tekmovalcev prikazala dobre skoke.

Ponovno na tekmi ni bilo trenutno vodilnega Avstrijca Thomasa Morgensterna, ki se je tako odpovedal nastopanju po Aziji. Poletna velika nagrada se bo nadaljevala šele v začetku oktobra s tekmo v Hinzenbachu.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Almaty :. Uradni rezultati


Leave a Comment