SGP: Na zadnji tekmi štirje Slovenci

Na finalni tekmi poletne velike nagrade v Klingenthalu bodo nastopili štirje Slovenci. Današnje kvalifikacije je sicer dobil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, odličen deveti pa je bil naš najboljši, Rok Zima. Na tekmi še Jernej Damjan, Primož Pikl in Peter Prevc.


Gregor Schlierenzauer [foto: GEPA]

Povratnik med skakalno elito, Gregor Schlierenzauer je zanesljivo, s skokom dolgim 140 metrov, dobil zadnje kvalifikacije v poletni sezoni 2010. Drugo mesto je z dva metra krajšim skokom osvojil Norvežan Johan Remen Evensen, daleč zadaj na tretjem mestu pa je bil s 132.5 metri domačin Michael Neumayer. V slovenskem taboru še naprej pozitivno preseneča Tržičan Rok Zima, ki je postavil deveto oceno kvalifikacij, potem ko je pristal pri 131 metrih. Zelo solidno je s 127.5 metri nastopil tudi Jernej Damjan, ki je imel 14. oceno med kvalifikanti. Bolj v ozadju sta končala PP-ja. Primož Pikl je bil 33., Peter Prevc pa še mesto za njim. Žal je spodletelo Juriju Tepešu, ki je brez jutrišnje tekme ostal za pičlo desetinko točke.

Robert Kranjec je zaradi smrti v družini včeraj zvečer odpotoval v domovino.

Sicer pa se je daljavi Schlierija s 139.5 metri najbolj od elitne deseterice približal Adam Malysz, ki jutri potrebuje najmanj četrto mesto za skupno zmago v poletni veliki nagradi.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Klingenthal :. Kvalifikacije


Leave a Comment