SGP: Pred deset tisoč glavo množico znova Hilde


Tom Hilde [foto: Ania Trybus]

Japonska olimpijska skakalnica v Hakubi je tudi danes gostila večerno posamično tekmo, kjer se je zbralo kakih 10.000 gledalcev.

Od naših fantov se je najbolje ponovno odrezal Jurij Tepeš, ki je že včeraj osvojil odlično peto mesto, danes pa je skočil na sedmo mesto in pri drugem skoku tudi dobil zelo dobre ocene sodnikov. Dejan Judež je prav tako skakal dobro in pristal na devetem mestu, z odličnima skokoma je tako Kranjčan opozoril nase, da bo v zimski sezoni nanj potrebno računati.

Jure Šinkovec je bil v drugem skoku krajši kar za nekaj metrov in to ga je stalo lepe uvrstitve, zadovoljiti se je moral s 15. mestom. Mitja Mežnar je v prvem skoku imel čudovit pristanek, žal pa tudi v drugo ni uspel pridobiti želenih metrov, na koncu je osvojil 21. mesto. Matjaž Pungertar je zasedel 30. mesto, v finalno serijo pa se ni uspelo uvrstiti Tomažu Nagliču, ki je tako končal na 31. mestu.

Na stopničkah pa so stali zopet vsi včerajšnji junaki. Tudi tokrat je 100 točk pobral Norvežan Tom Hilde, ki je dvakrat skočil zelo dobro. Očitno mu Japonska ugaja, saj je dejal, da ga okolica in tudi sam hrib spominja na domačo Norveško. Na drugo mesto se je uvrstil Poljak Piotor Zyla, tretji pa je bil na veselje domačih navijačev že včeraj tretji Taku Takeuchi.

Skakalci se sedaj selijo v Kazahstan, natančneje v Almaty, kjer bodo nadaljevali poletno veliko nagrado v ponedeljek in torek.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Hakuba :. Uradni rezultati


Leave a Comment