SGP: Prevc enajsti, zmaga Stochu


Daiki Ito [foto: Klemen Zibelnik]

V nemškem skakalnem centru Klingenthal se je odvila finalna tekma letošnje poletne velike nagrade, ki jo je z dobro točko prednosti dobil Kamil Stoch pred Avstrijcema Thomasom Morgensternom in Gregorjem Schlierenzauerjem. Edini naš finalist Peter Prevc je osvojil 11. mesto.

Izjemni Kamil Stoch, ki bi ga lahko proglasili kar za skakalca poletja 2010, saj je poleg zmag v poletni veliki nagradi nizal tudi zmage na celinskem pokalu, je danes na vrh skočil z izjemnim finalnim skokom, dolgim kar 143.5 metrov. Temu ni bil kos niti vodilni Thomas Morgenstern, daleč za prvima dvema danes pa je na tretjem mestu zaostal Gregor Schlierenzauer. Mladi Avstrijec se je na stopničke zavihtel z devetega mesta. Podobno taktiko je ubral tudi naš Peter Prevc, ki je po prvi seriji znova zasedal 19. mesto, v finalu pa s sedmo oceno skočil na 11. mesto in tako na lep način zaključil s skakanjem med svetovno elito na plastiki v tem poletju.

Malysz diskvalificiran

Žal so brez finala v težkih vetrovnih pogojih ostali Primož Pikl ter Jernej Damjan in Rok Zima, ki sta se s ponesrečenima skokoma uvrstila povsem na rob uvrščenih. Izven trideseterice so kot žrtev spremenljivih vetrovnih razmer ostali tudi Romören, Hilde, Keituri… Drama pa v boju za skupno zmago poletne velike nagrade. Adam Malysz, ki bi potreboval četrto mesto je bil diskvalificiran v prvi seriji, zaradi tega, ker je prekoračil štartni čas. Kaj takega na tekmah najvišjega nivoja ne vidimo prav pogosto, če sploh kdaj vidimo. Tako je skupni zmagovalec postal Daiki Ito, drugo mesto je zasedel zmagovalec Wisle, Hakube in Klingenthala, Stoch, tretje pa današnji osmoljenec Malysz. Najboljši naš je bil najmlajši – Prevc na skupno 23. mestu, potem ko je točke osvojil na vseh tekmah, na katerih je nastopil.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Klingenthal :. Uradni rezultati


Lestvice: Poletna velika nagrada, posamično
Lestvice: Poletna velika nagrada, pokal narodov


Leave a Comment