Shiffrinova po starih tirnicah

Svojo 67 zmago v svetovnem pokalu je na današnjem veleslalomu v francoskem Courchevelu slavila Američanka >Mikaela Shiffrin, ki je vodila že na po prvi vožnji, druga je bila Italijanka Federica Brignone, tretja pa domačinka Tessa Worley. Tina Robnik je zasedla 16., Ana Bucik pa 22. mesto.


Mikaela Shiffrin se je razveselila 67 zmage v karieri [foto: Gepa]

Tekmovalke so na poledeneli progi imele precej težav. Že v prvi vožnji sta odstopili favoritinji Slovankinja Petra Vlhova in Alice Robinson iz Nove Zelandije. Nič lažje ni bilo v drugem teku. Težave so se vrstile, žal tudi pri Ani Bucik, ki je bila do zadnjega vmesnega časa odlično na progi, boljše uvrstitve pa jo je stala usodna napaka. Tina Robnik je ponovno slabše odsmučala spodnji del proge, vseeno pa se po dveh veleslalomskih ničlah lahko veseli prvih točk v tej sezoni.

Definitivno po zelo slabi vožnji v soboto, mi je bilo danes kar težko, v bistvu sem morala po soboti kar dobro razpucati glavo, se lotiti čisto drugače in mislim, da mi je dobro uspelo, da sem se dobro pripravila, da sem ene dele odpeljala že na pravem nivoju in sem od sobote naredila korak naprej. Poskušala si bom zapomniti te dobre dele, so bili sigurno tudi slabi deli, kjer mi ni tako dobro uspelo. Zdaj si želim to formo stopnjevati, da pridem na naslednje tekme tudi bolj suverena in boljše pripravljena, sigurno mi pa ta rezultat da neko mirnost, da mi bo sedaj malo lažje naprej,” je bila po tekmi optimistična Robnikova.


Rezultati: Svetovni pokal .: Courchevel :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment