Shiffrinova prvakinja, Tina slabša od pričakovanj

Ženski slalom v Schaldmingu je dobila Američanka Mikaela Shiffrin. Najstnica je ponovno dokazala, da je letos res najboljša slalomistka, ki ji ni kos niti najboljša smučarka te zime Tina Maze. Ta je smučala povprečno in uspešno prvenstvo zaključila s petim mestom.


17-letna Shiffrinova se je do zlata prebila s tretjega mesta po prvi vožnji [foto: GEPA]

Med dobitnicami medalj sta se znašli še Avstrijka Michaela Kirchgasser in Švedinja Frida Hansdotter, ki je sicer vodila po prvi vožnji. V drugo pa na hitrejši postavitvi svojega trenerja ni uspela ubraniti majhne prednosti, ki jo je imela pred Američanko. Najbolj je v finalu napredovala domačinka Kirchgasserjeva, ki je prvič letos zares smučala brez napak in se s 6. mesta povzpela vse do srebra. Še boljša je bila Shiffrinova, ki je bila predvsem v spodnjem delu ekspresno hitra, in tako že na svojem prvem svetovnem prvenstvu prišla do naslova prvakinje.

Naslov najboljše slalomistke na svetu je sicer skušala ubraniti 31-letna Marlies Schild, ki si je poškodovala koleno konec decembra. Njeno okrevanje je bilo izjemno hitro in želja po nastopu na domačem prvenstvu se ji je uresničila. Kljub temu pričakovano ni posegla po vidni uvrstitvi, vseeno pa je zanjo v danih okoliščinah 9. mesto lep uspeh.


Kirchgasserjeva je navdušila množico gledalcev [foto: GEPA]

Povprečni vožnji je odsmučala Tina Maze, ki se ji za novo medaljo tokrat ni izšlo, vseeno pa prvenstvo zaključuje z zlatim in dvema srebrnima odličjema. Od preostale trojice Slovenk na startu je bila najboljša Katarina Lavtar, ki je s startno številko 51 prismučala na 28. mesto. Dobro izhodišče v finalu ji je omogočilo napadalno vožnjo. “Proga je bila odlična in uživala sem, toda na ravnem delu bi morala bolj spustiti, da bi bil rezultat boljši,” je drugo vožnjo, ki jo je popeljala na 27. mesto, komentirala Lavtarjeva. Ana Bucik je bila 31., Eli Plut pa je odstopila.


Tina Maze tokrat ni navdušila [foto: GEPA]

Dekleta bodo s tekmami svetovnega pokala nadaljevale prihodnji konec tedna. V francoskem Meribelu bo smuk in superkombinacija.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Schladming :. Slalom (ž)


Leave a Comment