Shiffrinova spet slavila, Mazejeva peta


Američanka je zmagala tretjič letos [foto: GEPA]

Slalom pod žarometi v avstrijskem smučarskem središču Flachau je dobila Američanka Mikaela Shiffrin. Za 17-letnico je to že tretja zmaga v letošnji sezoni, s katero je dokazala, da je kljub mladosti resna kandidatka za osvojitev malega kristalnega globusa. Na stopničkah za zmagovalke se je prav tako tretjič letos znašla trenutno najboljša švedska slalomistka Frida Hansdotter. Tretja pa je bila veteranka Tanja Poutiainen.

Tina Maze je tako v prvi kot v drugi vožnji smučala rezervirano. Na progi ni naredila večje napake, a v njenem smučanju je bilo opaziti previdnost, saj si gotovo ni želela ponoviti zagrebškega scenarija.


Mazejeva je v skupni razvrstitvi povečala prednost pre Höfl-Rieschevo na 590 točk [foto: GEPA]

Po prvi vožnji je sicer 29-letna Črnjanka z zaostankom sekunde in 38 stotink zasedala 8. mesto. Vodila je Maria Höfl Riesch pred Američanko Shiffrinovo in Nemko Geigerjevo. Ana Bucik se z visoko startno številko ni prebila med najboljšo trideseterico. Končala je na 39. mestu.


Nemka je bila po odstopu zelo razočarana [foto: GEPA]

V finalu se je vrstni red precej pomešal, kar nekaj tekmovalk pa je odstopilo. To se je pripetilo tudi vodilni Höfl-Rieschevi, ki je bila pred napako na poti do druge zmage v tej zimi. Največ mest je v drugi vožnji pridobila 19-letna Švicarka Michelle Gisin, ki je šele drugič v karieri nastopila na tekmi svetovnega pokala. Iz 29. je skočila kar na 9. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Flachau :. Slalom (ž)


Leave a Comment