Skakalci do tretjega mesta v Kuusamu

Slovenski skakalci so odlično nastopili na ekipni tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Kuusamu. Po prvi seriji so Robert Kranjec (128,0 m), Jurij Tepeš (131,5), Jaka Hvala (138,0) in Peter Prevc (137,5) namreč vodili pred Nemci in Norvežani. Avstrijski skakalci so držali le četrto mesto.

V finalu se je najprej po zaletišču spustil Kranjec, ki pa je žal pristal pri 104,5 metrih. Slovenija je tako po nastopu svetovnega prvaka v poletih zdrsnila na četrto mesto. “Žal mi je za drugi skok. Vse skupaj sem hotel bolj sproščeno narediti, kar mi še nekoliko manjka. Ni bilo narejeno z energijo. Ostali fantje so zelo dobro odskakali,” je dejal Kranjec. Tepeš je skočil za tri metre manj kot v prvo, kar je našim orlom še vedno ohranjalo boj za stopničke. “Današnja tekma je bila zelo lepa. Dočakali smo tudi sneg, ki ga letos na skakalnicah nekoliko manjka. Zelo sem vesel z razpletom tekme in tudi s svojimi skoki,” pa je razmišljal Tepeš.

Tretji predstavnik v finalu Hvala, ki je v četrtek slavil v kvalifikacijski seriji, je znova dokazal, da je v vrhunski formi. Tekmovalec iz Ponikev je poletel do 137,5 metrov in našo ekipo zavihtel na tretje mesto. “Z obema današnjima skokoma sem zelo zadovoljen. Kljub temu, da smo po prvi seriji vodili, smo veseli tretjega mesta. To je odličen rezultat. Danes je bilo odlično skakati, saj veter ni bil premočan,” je po tekmi dejal Hvala. Zadnji slovenski adut Peter Prevc je tudi drugi skok na skakalnici Ruka opravil z odliko. S skokom 135,5 metrov je uspešno odbil napad neposrednega tekmeca Norvežana Anders Bardala.


Avstrijci, Nemci in Slovenci [foto: GEPA]

Slovenija je tako sedmič v karieri vknjižila preboj na zmagovalni oder, četrtič je končala na tretjem mestu.

Zmage so se razveselili Nemci (Andreas Wellinger, Michael Neumayer, Richard Freitag, Severin Freund) s 1104,1 točkami, drugi so bili Avstrijci (Wolfgang Loitzl, Manuel Fettner, Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern) s 1098,8 točkami, tretji pa so bili kot rečeno Slovenci (1064,4 točk).

Današnja tekma je bila zelo zanimiva. Po prvi seriji nam je odlično kazalo, vendar škoda drugega ponesrečenega skoka Roberta, vendar to so skoki in napake se dogajajo. Sem vesel, da so se ostali fantje zbrali in smo na koncu premagali tudi Norvežane. Če hočeš obdržati prvo mesto, morajo vsi štirje skakalci dobro nastopiti. Rezerve imamo. Tretje mesto je super rezultat. Nameravali smo morda nekoliko več trenirati na veliki skakalnici, vendar nismo imeli možnosti. Dobre priprave so opravil na začetku sezone,” je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment