Skakalci in skakalke v boju za naslove

Svojo pripravljenost bodo morali smučarski skakalci in skakalke ta konec tedna pokazati še na državnih prvenstvih, čeprav so s sezono resda že zaključili. V petek in soboto so opravili s skoki na manjših napravah, v nedeljo pa jih čakajo večje skakalnice.

Francoska prvaka na mali skakalnici Les Rousses (HS 81) sta postala Ronan Lamy Chappuis in Coline Mattel. V moški konkurenci je dobro predstavo pokazal tudi drugouvrščeni Vincent Descombes Sevoie in Nicolas Mayer na tretjem mestu. Podprvakinja med dekleti je postala Julia Clair, brona pa se je razveselila Lea Lemare.

V finskem Rovaniemiju (HS 100) je po odpovedani drugi seriji naslov prvaka na mali skakalnici slavil Sami Niemi. Drugi je bil Lauri Asikainen, tretji pa najboljši Finec zadnje sezone Anssi Koivuranta. Druga posamična tekma se bo v nedeljo preselila v Kuusamo.


Finec, ki veliko obeta, je Sebastian Klinga – danes je bil četrti. [foto: Ski jumping Team Finland/facebook]

Tudi Norvežani so dobili novega skakalnega prvaka. Pred Phillipom Sjoeenom in Tomom Hildejem je zmagal Andreas Stjernen. Brez uvrstitve na oder za zmagovalce je ostal Anders Bardal. Med dekleti je slavila Maren Lundby. Norveško državno prvenstvo se bo zaključilo z nedeljsko ekipno preizkušnjo.


Phillip Sjoeen, Andreas Stjernen in Tom Hilde [foto: Hopplandslaget/facebook]

Boyd-Clowes najboljši v Kanadi

V kanadskem olimpijskem parku Whistler so v petek izvedli prvo tekmo državnega prvenstva, na katerem pa lahko nastopajo tudi tuji skakalci. Vso konkurenco je preskočil Švicar Gregor Deschwanden. Z drugim rezultatom se je zadovoljil  Mackenzie Boyd-Clowes, tretji pa je bil Matthew Rowley. Med dekleti je ob odsotnosti Alexandre Pretorius slaila Atsuko Tanaka. V nedeljo bo na kanadskem snegu še tekma na večji skakalnici.


Mackenzie in Matthew sta največja kanadska skakalna upa [foto: Ski jumping Canada/facebook]

Leave a Comment