Skakalci oblegali bencinski servis

Za skakalci je približno polovica poletne sezone. Naši orli so poskrbeli za nekaj odmevnih rezultatov, zaradi česar so se danes zbrali na novinarski konferenci na prav posebnem mestu, na novem bencinskem OMV Grosuplje – Cikava na dolenjski avtocesti. OMV je namreč že dolga leta sponzor skakalne reprezentance ter tekem v svetovnega pokala v Planici in na Ljubnem ob Savinji ter je podaljšal sodelovanje s Smučarsko zvezo Slovenije. Na novinarski konferenci so spregovorili tekmovalci, tekmovalke, strokovno vodstvo, na čelu z novim trenerjem skakalk Stanetom Balohom.


Skakalke so bile dobro razpoložene [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Baloh uvedel spremembe

Kako so me dekleta sprejela, morate vprašati njih. V pripravah sem uvedel spremembe predvsem na področju kondicije, kjer smo uporabili več dinamike. Uporabili smo bolj fantovsko metodo, na efekt pa je potrebno še nekoliko počakati. Upam, da bomo skupaj sodelovali dobro. Dobro delo nas lahko popelje še naprej. Verjamem v dekleta, saj so nekaj že dosegla, še več pa lahko,” je dejal Baloh in napovedal udeležbo na le dveh tekmah poletne velike nagrade v kazahstanskem Altamyu. Tam bodo dekleta tekme vzela kot preveritev trenutne pripravljenosti. “V poletni sezoni imamo le dve tekmi poletne velike nagrade, zaradi česar bomo imeli več časa, da se prilagodimo eden drugemu ter da pridemo dobro pripravljeni v zimo. Prepričan sem, da delamo dobro. Do zime pa imamo še toliko časa, da stvari, ki jih je potrebno popraviti, popravimo.


Novi trener skakalk Stane Baloh [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Najstarejša reprezentantka Maja Vtič je trenutno s pripravljenostjo zadovoljna. Njeni skoki so na solidnem nivoju, čeprav se še pojavljajo nihanja. “Vzdušje v ekipi je zaenkrat vredu, med seboj se dobro razumemo,” je o trenerski menjavi dejala Vtičeva.

Na Japonskem se je izkazal Damjan

Lanskoletno drugo mesto v poletni veliki nagradi je vsekakor motiv za nadaljevanje poletne sezone. Hakuba je bila super, predvsem rezultatsko. Moji skoki še niso ravno na nivoju, ki bi si ga želel. Pred menoj je še nekaj tekem na plastiki, nato pa prihaja zima in sneg,” je črto pod drugim in tretjim mestom na tekmah v Hakubi potegnil Jernej Damjan, ki se bo sedaj še bolj intenzivno spopadel s treningi. Že celotni pretekli teden pa je v Planici preživel Peter Prevc, kateremu sta na treningu delala družbo tudi Robert Kranjec in Jurij Tepeš.


Skupinska slika na novinarski konferenci [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tekme poletne velike nagrade so se zame dobro razpletle, saj sem videl, kje se trenutno nahajam. Videl sem, če dobro skočim sem povsem na vrhu, če nekoliko slabše, sem še vedno blizu. Pretekli teden sem skupaj z Robertom in Jurijem treniral v Planici, ta teden pa so na sporedu kondicijske priprave,” je načrt priprav razkril Prevc. V nasprotju z nekaterimi tekmovalci Robert Kranjec ne daje veliko poudarka poletnim tekma. “Rad grem na tekme, da vidim kje se trenutno nahajam, koliko mi še manjka do konkurence. Na poletne tekme pa ne dam posebnega poudarka, saj je glavna sezona pozimi. Testiral sem nove smuči. V skokih se še pojavljajo nihanja.” S trenutno pripravljenostjo pa ni zadovoljen Tepeš, ki priznava, da ga v nadaljevanju čaka še veliko dela, saj njegovi skoki niso na najboljšem nivoju.

Leave a Comment