Skakalci po uspešni nordijski turneji

Po nadvse uspešni skandinavski turneji so člani slovenske skakalne reprezentance strnili misli pred zadnjim tekmovalnim mesecem v tej sezoni. Predstavnikom sedme sile so spregovorili v prostorih sponzorja Mercatorja v Maxi Klubu v Ljubljani.

Izjave

Katja Kek, predstavnica Mercatorja: ″Že v zraku čutimo, da imamo danes opravka s prav posebno ekipo. V imenu Mercatorja vam čestitam za vse vaše uspehe, ne zgolj za vse vaše uspehe, temveč vam čestitam tudi zato kakšen vzor ste. Mislim, da tako kot vas spremljamo zadnja leta, v zadnjih mesecih pa še posebej, dokazujete, da se s trdim delom in pozitivno energijo, delno tudi z otroško navihanostjo, ki jo lahko čutimo, se veselimo ob vsaki zmagi vaši zmagi. Čutimo, da postavljate poseben vzor mladim skakalcem, ki prihajajo za vami. V Mercatorju smo se odločili, da v letošnjem letu izvedemo prav posebno akcijo, s katero želimo podpreti skakalna društva, v katerih se šele kalijo naši bodoči skakalci. Na tem mestu izrekam iskreno hvalo, ker ste nam vzor. Čestitam tudi Smučarskih zvezi, morda ste občasno bolj skriti, nekaj manj na očeh, a brez vas teh uspehov ne bi bilo. Želim vam veliko uspeha še naprej. Pišete zgodovino. Upam, da ne bo omejena z koledarskim obdobjem, naj to leto traja in traja. Tako kot pravimo, skočite v Mercator, podprite skakalce. Želim vam vse dobro še naprej.

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in NK: ″Bilo je fantastično. Vse smo doživel, pogledal. Hvala lepa za prekrasne trenutke, predvsem pa vsem Slovencem, ki so množično sedeli pred TV ekrani. Na japonski turneji vsega tega nismo pričakovali, nismo pričakovali, da bo imel SK Triglav tam društveno tekmo, niti, da bo imela Smučarska zveza tam državno prvenstvo. Vse to se nam je zgodilo. Najlepša hvala. Ne smemo bit preveč evforični glede vodstva, temveč moramo sezono speljati do konca tako kot je treba. Fantom je potrebno omogočit, da mirno izpeljejo sezono do konca. Zahvalil bi se celotnemu strokovnemu vodstvu, ki stoji za A in B ekipo, brez te stroke, brez teh ljudi, brez množice ljudi, teh uspehov ne bi bilo. Talent in čas, ki ga povečajo temu športu, ni vse. Tu je prisotna vztrajnost, znanje in strokovnost. Vse to postorijo ljudje v ozadju. Prevečkrat jih pozabimo, saj stojijo v senci. Iskreno se jim zahvalil. Drugega, brez česa ni te zgodbe, pa je sponzorstva. Mercatorju res najlepša hvala za tako veliko podporo, ki so jo izkazali in jo lahko vidimo v vseh centrih. Naša želja je bila, da preko dobrega soseda pride v stik z vsako gospodinjo, vsakim možem te gospodinje. Kar so naredili za popularizacijo skokov tega v Sloveniji še nismo doživeli. Z njihovo pomočjo prispevamo za smučarske skoke iz svojega žepa ter tako omogočamo mladim, ki se množično vpisujejo v klube, obnovitev manjših skakalnic tekom celotne Slovenije. Tako bomo imeli šampione v Planici tudi čez 5, 10 ali 20 let. Mercatorju najlepša hvala. Hvala tudi vsem ostalim sponzorjem, ki so omogočili vso zgodbo tako za fante kot dekleta. Na slednje ne smemo pozabiti. Tudi Ljubno je bilo v centru pozornosti z zgodovinsko zmago Maja Vtiče. Veliki uspehi. Počakajmo do Planice, zaenkrat pa kapo dol tako fantom, dekletom kot strokovnemu vodstvu


Peter Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Jožko Križan, direktor Smučarske zveze Slovenije: ″Čestitke celotni ekipi. Na takšna srečanja so nas skakalci z uspehi že kar navadili. Danes je posebno zato, ker nas gosti Mercator. Vidi se, da lahko šport in posel naredita dobro sinergijo. Takšna kombinacija v kateri so vsi zmagovalci. Mercator kot sponzor, kar kaže, da so lahko kupci zadovoljni, zveza, športniki, ki gledajo v prihodnost. Začetniki v skokih bodo lahko iz tega projekta imeli boljše pogoje. V prihodnosti bi se ozrl povsem kratkoročno. Tri etape do konca sezone v Planici. Celotni ekipi bi zaželel, da gredo po tej poti naprej pogumno, tako kot je bilo že do sedaj.

Goran Janus: ″Pred nami je še mesec dni tekmovanja, 11 posamičnih tekem in dve ekipni. Ogromno bo potrebno še delati. V pokalu narodov smo drugi, Nemci so za nami. Bo pošten boj. Norvežani so ta trenutek kar se tiče ekipe premočni. V Lahti gredo Peter Prevc, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Anže Semenič, Domen Prevc, Andraž Pograjc in Jaka Hvala. Po Lahtiju gresta Anže in Domen na mladinsko svetovno prvenstvo. Tomaž Naglič prihaja v Kuopijo, kjer bomo skakali s šestimi tekmovalci. Anže nato prihaja nazaj v Almaty, kjer bomo znova skakali s sedmimi.

Robert Kranjec: ″V zadnjem obdobju je šlo na bolje, a na tekmah se mi ni izšlo. V Vikersundu mi je uspelo in sem zelo zadovoljen. Upam, da mi bo tudi naprej šlo čim bolje ter da bom prenesel dobre skoke tudi na manjše skakalnice. Vsekakor bo veliko lažje, saj manj razmišljam o tehniki.

Peter Prevc: ″Po padcu me nič ne boli. Že od osmega leta delam tisto, kar si želim. Globus pride kdaj v glavo, a ga je potrebno dati stran. Do konca sezone nas čaka še kar nekaj tekem. Potrebno je biti zbran na tekmo v Lahtiju.

Anže Lanišek: ″V četrtek sem zbolel. Dobil sem čudežno vrečko infuzije, a moči v noge mi ni vrnila. Bo zdaj bolje. Pretiravati z močjo ne potrebujem. Danes sem jo sicer opravil, v normalnih okvirih.

Jaka Hvala: ″Vesel sem, da sem nazaj. Stvari se počasi postavljajo na prave tire, upam, da bom to pot peljal naprej do Planice in še naprej.

Tomaž Naglič: ″Potrebno je še kaj za popraviti. Ta vikend nisem naredil niti enega poleta takšnega, kot sem si ga želel. Ostajam doma na treningu. V četrtek in petek bom poskusil na treningu v Planici odpraviti napake in nato v Kuopiju znova nastopiti na svetovnem pokalu.

Andraž Pograjc: ″Do konca sezone sem si postavil cilj, da ostanem zraven v svetovnem pokalu ter se še nekoliko izboljšam.

Leave a Comment