Skakalci s podpisanimi pogodbami na prvo tekmo svetovnega pokala

Tik pred pričetkom tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih je odjeknila vest, da naši skakalci s Smučarsko zvezo Slovenije še vedno nimajo sklenjenih pogodb. Enako naj bi bilo tudi s skakalkami in nodrijskimi kombinatorci.

V zvezi z včerajšnjimi izjavami, da člani A reprezentance v smučarskih skokih še nimajo podpisanih pogodb vas obveščamo, da so vsi člani A reprezentance podpisali pogodbe s SZS. Večina pogodb je že na sedežu SZS, nekaj pa jih bodo tekmovalci dostavili v ponedeljek po prvih tekmah Svetovnega pokala, a so tudi te že podpisane,” je sporočil tiskovni predstavnik SZS Tomi Trbovc.


Nordijska reprezentanca Slovenije [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in NK Ljubo Jasnič, je včeraj res izjavil, da imajo skakalci že podpisane pogodbe. Z vsemi reprezentanti je bilo namreč dogovorjeno, da pred novinarsko konferenco pridejo na sedež SZS, kjer bodo prevzeli opremo in podpisali pogodbe, ki so bile usklajene! Ljubo Jasnič in direktor SZS dr. Jurij Žurej, sta namreč pogodbe podpisala že pred tednom dni in sta zato logično sklepala, da je bil enak postopek s strani tekmovalcev že speljan, kot je bilo dogovorjeno, saj je šlo zgolj za formalnost. Nista pa vedela, da so tekmovalci prišli na novinarsko konferenco, ne da bi se prej oglasili na SZS. To so storili po opravljenih medijskih obveznostih. Naj dodamo še, da je zbor za skoke in NK sprejel izhodišča za pogodbe, ki so bile nato usklajene s tekmovalci,” je ozadje zgodbe opisal Trbovc.

Leave a Comment