Skakalci v petek z glasbeno premiero Krila


V pevskih vlogah se je preizkusil tudi Robert Kranjec

V petek, 21. decembra, se bodo pod Kristalno skakalnico ustavile nordijske smučarke in smučarji, ki bodo nastopili na novoletnih turnejah v smučarski skokih in teku na smučeh. Po njihovi novinarski konferenci se nam ob 18. uri obeta prav posebna poslastica. Gostoljubno “Ljubno v Ljubljani” bo ob doskočišču simbolične skakalnice namreč gostilo dogodek Smučarske zveze Slovenije: “Planica v Ljubljani” z Neisho in Slovensko skakalno reprezentanco.

Neisha se bo predstavila s svežo predelavo svoje pesmi Krila. Moči je združila z našimi skakalkami in skakalci, ki so se nedavno zaprli v studio in na Neishino pesem posneli spremljevalne vokale. Pesem sedaj vsebuje veliko navijaškega in timskega duha, seveda pa se je cel proces nastajanja pesmi dokumentiral. Pod taktirko mladega režiserja Klemna Udovča Clementina je tako nastal spot, ki Neisho ter skakalce in skakalke postavlja v drugačno, njim manj poznano okolje. Neisha se znajde na skakalnici, športniki pa v studiu. Vsi so se odrezali odlično, njihova skupna Krila, pa se bodo s premiero videospota prvič odprla na Ljubnem v Ljubljani.


Skakalke se bodo v petek predstavile v glasbeni vlogi [foto: Studio Bumba]

Da je športno-glasbena simpatija naredila svoje, se lahko prepričate v petek, 21. decembra, ob 18. uri.

“Ljubno v Ljubljani” gostilo Tangels, April in Niko Zorjan ter mlade pevske talente

Simbolična skakalnica, ki se spušča z ljubljanske Kristalne palače, že od začetka decembra sveti v podporo Ljubnemu, najmanjšemu prizorišču tekem svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih. Podporo “vražjim dekletom”, ki se bodo tam pomerila februarja, so namenili tudi znani slovenski glasbeniki. Ob doskočišču 110-metrske skakalnice, ki omogoča tudi brezplačno dričanje, se bodo do konca decembra zvrstilo še nekaj glasbenih poslastic.

Obiskovalce so ob doskočišču skakalnice že razgreli Tabuji, dvojčici Prusnik, Pero Lovšin, Samuel Lucas, pisani druščini pa so se v petek, 14. decembra, pridružili še Tangels, April in Nika Zorjan. S svojimi in tujimi uspešnicami so poskrbeli za pravi večer hitov in spevnih melodij. Raay, član skupine Tangels, nam je zaupal, da je tudi sam med navijači naših skakalk. Pravi, da bo spremljal njihove rezultate in da se mu zdi fantastično, da tudi ženske skačejo. “Tudi sam navijam, da se bodo ženski skoki v nekaj letih oziroma kar kmalu prijeli tako dobro kot moški skoki,” je dodal.


Nika Zorjan skakalkam želi vse dobro [foto: Studio Bumba]

Tudi v nedeljo, 16. decembra, so na doskočišču skakalnice odmevali popularni glasbeni napevi. V sklopu družinske nedelje so namreč nastopili mladi pevski talenti, ki se kalijo na delavnicah POP petja “Popsing”. Slednje potekajo pod mentorstvom članov skupine Tangles, Marjetke Vovk in Raaya, ki sta s svojimi nasveti in znanjem odprla vrata na pot glasbene kariere že mnogim slovenskim glasbenikom. Njuni učenci so ob Kristalni palači poskrbeli za prav posebno glasbeno obarvano
ljubno_sp13_v_ljubljani_zorjan

Ker “Vražje Slovenke” potrebujejo za spust po skakalnici veliko poguma, so o svojih adrenalinskih občutkih in izzivih spregovorili tudi nastopajoči. Nika Zorjan nam je zaupala, da se podobni občutki včasih skrivajo tudi v tremi pred nastopom ali v nastopu na odru. Pevka April pa si rada popestri življenje z novimi izzivi: “Če ne sprejemaš novih izzivov, je dolgčas. Poleg petja sem se začela ukvarjati tudi s sinhronizacijo in posojam risanim junakom svoj glas. To je zelo zabavno in fantastičen izziv,” nam je zaupala.

Tudi v nedeljo, 16. decembra, so na doskočišču skakalnice odmevali popularni glasbeni napevi. V sklopu družinske nedelje so namreč nastopili mladi pevski talenti, ki se kalijo na delavnicah POP petja “Popsing”. Slednje potekajo pod mentorstvom članov skupine Tangles, Marjetke Vovk in Raaya, ki sta s svojimi nasveti in znanjem odprla vrata na pot glasbene kariere že mnogim slovenskim glasbenikom. Njuni učenci so ob Kristalni palači poskrbeli za prav posebno glasbeno obarvano vzdušje in gotovo bomo koga izmed njih v bodoče še zasledili na odrih.


Skakalnica [foto: Studio Bumba]

Čeprav nas do konca leta ne loči več prav veliko, bo dogajanje na “Ljubnem v Ljubljani” še pestro. Obiskovalce bodo v glasbene višave popeljali še Rok’n’Band, Neisha in Zlatko s prijatelji.

Več o programu na: www.btc-city.com/december

Leave a Comment