Skakalci z bojkotom do denarja?

Smučarji skakalci so se zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti odločili, da se do nadaljnjega v medijih pojavljajo brez sponzorskih oblačil. S tem želijo prisiliti Smučarsko zvezo Slovenije (SZS), da jim poplačajo zaslužene pogodbene vrednosti. Kot je na posebni novinarski konferenci v Kokrici pri Kranju dejala sedmerica izmed njih – Jernej Damjan, Robert Kranjec, Peter Prevc, Mitja Mežnar, Jurij Tepeš, Primož Pikl, Dejan Judež, Rok Zima – so zadnji priliv na bančni račun prejeli konec novembra.

Na očitke skakalcev se je s sporočilom za javnost že odzvalo vodstvo SZS. “Kot smo javnost obvestili v sporočilu pretekli teden, je Smučarska zveza Slovenije v tem tednu začela poravnavati obveznosti v skupni višini več kot 1.000.000 EUR. Večje vrednosti se nanašajo na odmere tekmovalcem za trženje oglasnih površin na športni opremi (pokrivala, smuči, oblačila) v višini 190.000 EUR, pogodbenih sodelavcev v višini 160.000 EUR in dotacije klubom v višini 102.000 EUR. Poleg tega bodo poravnane davčne in zapadle finančne obveznosti ter stroški tekočega poslovanja in priprav tekmovalcev. Tako bo tudi 13 skakalcev prejelo plačilo zapadlih obveznosti v višini 70.000 EUR.

V zahtevnih gospodarskih razmerah ni enostavno zbrati toliko pokroviteljskih sredstev in uspeti na razpisih Ministrstva za šolstvo in šport in Fundacije za šport, kot jih zberemo na Smučarski zvezi Slovenije. Proračun za prihajajočo sezono bo potrjevala Skupščina SZS prihodnji teden. Veseli smo, da nam je tudi za sezono 2011/2012 uspelo zbrati več sredstev, kot v pretekli sezoni,” so še zapisali pri SZS.

Leave a Comment