Skakalci z visoko zastavljenimi cilji v novo sezono

Do prvih tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih nas loči še manj kot teden dni. Norveški Lillehammer bo namreč v petek gostil tekmo mešanih ekip. Glavni trener Goran Janus se je odločil, da bodo na uvodnih preizkušnjah sezone priložnost dobili Jernej Damjan, Jaka Hvala, Robert Kranjec, Peter Prevc, Matjaž Pungertar in Jurij Tepeš. Naši orli so v poletni veliki nagradi izgubili eno mesto v kvotah, zato bodo do novoletne turneje lahko nastopili s šestimi skakalci. V zimski sezoni jih čaka svetovno prvenstvo v italijanskem Val di Fiemmu, novoletna turneja in tekme svetovnega pokala. Proti Skandinaviji se strokovno vodstvo s kombiji odpravlja v nedeljo, dan zatem pa jim z letali sledijo še tekmovalci.


Slovenski skakalci in kombinatorci [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Cilji skakalcev za novo sezono
Svetovni pokal
Dvakrat do 3., trikrat do 6. in osemkrat do 15. mesta. V pokalu narodov želimo sezono končati med petimi najboljšimi. V skupnem seštevku svetovnega pokala pa želimo imeti enega tekmovalca med 10 in enega med 20,

Novoletna turneja
Skupno enkrat do 12. in enkrat do 20. mesta.

Svetovno prvenstvo
Na tekmi mešanih ekip do 6. mesta, na manjši in večji skakalnici pa enkrat do 6., enkrat do 15. in enkrat do 30. mesta. Na ekipni tekmi na večji napravi je cilj uvrstitev do 5. mesta. Orientacija in želja je medalja.

Poleti – posamezno
Enkrat do 3. in enkrat do 12. mesta.

Skakalci na snegu opravili 45 skokov

V Ramsau smo v dobrih pogojih preživeli štiri dni. Opravili smo dobro količino treningov na snegu, skupaj v obsegu približno 45 skokov. Proti Lillehammerju se odpravljamo nekoliko prej, kot je bilo načrtovano. V zadnjih dneh smo dobili zadnjo opremo in bi jo rad preizkusil na veliki skakalnici,” je glavni vzrok predčasne poti proti Skandinaviji navedel Janus ter opredelil tudi pričakovanje pred prvo postajo svetovnega pokala: “Na mešani ekipni tekmi v Lillehammerju pričakujemo boljšo uvrstitev kot je bila na tekmi poletne velike nagrade v Courchvelu, kjer se nismo uvrstili v finale. Za soboto in nedeljo pričakujem trd boj. Večja pričakovanja so za veliko napravo. Ekipe za mešano ekipno tekmo še ni znana. Smo profesionalci in bomo na vsaki tekmi poskusili iztržiti maksimum.


Fotogalerija: 17.11.2011, Ljubljana :. Novinarska konferenca skakalcev [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment