Skakalke bronaste na MSP


Najboljše tri ekipe na današnji tekmi [foto: Egon Theiner/FIS]

Slovenska ženska skakalna ekipa v postavi Urša Bogataj, Ema Klinec, Špela Rogelj in Katja Požun so na mladinskem svetovnem prvenstvu v Erzurumu osvojile bronasto medaljo. Naša dekleta so pot na zmagovalni oder začela tlakovati že v prvi seriji, ko so zaostala le za Japonkami in Nemkami. Odlično pripravljenost so prikazale tudi v finalu ter tako brez težav odbile napad preostalih ekip.

Na koncu se vrstni red na vrhu glede na prvo serijo ni spremenil. Slavila so torej Japonke (Ito Yuki, Yurina Yamada, Kaori Iwabuchi, Sara Takanashi), druge so bile Nemke (Ramona Straub, Svenja Wuerth, Katharina Althaus, Carina Vogt), tretje pa so bile Slovenke.


Katja Požun, Špela Rogelj, Ema Klinec in Urša Bogataj [foto: OK Erzurum/Facebook]

Naša dekleta so vsa nastopila po svojih najboljših zmožnosti, je pa najdaljše skoke prikazala Špela Rogelj. V obeh serijah je skočila 96,0 metra.

Skakale smo dobro ter se borile. Vedele smo, da so Nemke v odlični formi. Na splošno so bili moji skoki na dobrem nivoju. Odskakala sem dobro danes in na posamični tekmi. Se že veselim tekem naprej,” je po tekmi dejala Rogljeva, ki na posamični tekmi ni pričakovala medalje, vendar so ji apetiti po treningu nekoliko narastli. Vendar je bilo peto mesto kljub temu odličen rezultat. Na vprašanje, katera medalja ji pomeni več, današnja ali lanskoletna srebrna medalja pa je odgovorila: “Mislim, da mi več pomeni današnja ekipna, ker je to prva ekipna tekma.


Katja Požun, Urša Bogataj, Ema Klinec, Špela Rogelj [foto: Egon Theiner/FIS]

Pred odhodom v Erzurum smo morda pričakovali tudi nekaj več. Japonke so bile premočne, vedeli smo, da se bomo za drugo mesto borili z Nemkami. Sem zelo vesel in zadovoljen s samo tekmo, saj so dekleta prikazala res dobre skoke. Vedno se zgodi kaka napaka na takšnih tekmah. Tudi nam se je tokrat. Še enkrat čestitke dekletom predvsem za tehnično izvedbo in za pristop do tekmovanja,” je po tekmovanju dejal glavni trener naših tekmovalk Matjaž Triplat ter dodal, da so bile Nemke danes premočne in jim čestita za drugo mesto. “Na moštvenem tekmovanju je vedno lažje voditi tekmovanje iz vidika vremenskih pogojev. Špela je danes naredila dva odlična skoka. Morda je manjša osmoljenka letošnjega prvenstva. Že na posameznem tekmovanju bi si zaslužila tretje mesto, kar ni samo moje mnenje, ampak mnenje tudi tujih trenerjev. Vendar to je naš šport. Njeni skoki obetajo lepe uvrstitve tudi naprej,” je iz Turčije še sporočil Triplat.

Žensko ekipno tekmovanje je potekalo prvič.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Erzurum
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)
Izjava: Špela Rogelj (.mp3)Urša Bogataj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Leave a Comment