Skakalke ogrete pred tekmami na Ljubnem

Na domačih tekmah svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta na Ljubnem ob Savinji bo nastopilo osem slovenskih skakalk. V dosedanjem poteku sezone so “vražje skakalke” nanizale nekaj vrhunskih rezultatov, manjkajo pa še stopničke. “Japonska turneja je bila naporna, tudi tekme so bile težke. Če se bo na Ljubnem pripeljala v takšnem položaju kot na Japonskem, ne bo dobro. Skakalnica na Ljubnem je težka z ostrim radiusom. Nekoliko bolj moram biti torej pozorna na počep,” je menila letos najbolj konstantna Slovenka Katja Požun.


Špela Rogelj in Anja Tepeš sta dobro razpoloženi [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Navijačev ne bo manjkalo

Naše skakalke bodo deležne tudi bučne podpore navijačev. Samo Špelo Rogelj bosta spodbujala dva avtobusa navijačev. “Želim si čim bolj glasne navijače. Osredotočena bom v nalogo. Z dobrimi skoki so mogoče stopničke,” si je ob tem zaželela Špela. Veliko navijačev bo imela tudi Urša Bogataj, ki je z letošnjo sezono dokaj zadovoljna: “Zaenkrat sem z letošnjo sezono še kar zadovoljna, saj mi je šlo še kar dobro. Upam, da mi bo to uspelo stopnjevati tudi do konca sezone. Na Ljubnem imam cilj le to, da se na nalogo 100% osredotočim ter narediti skoke, ki jih znam.

Logarjeva prvič na tekmah na Ljubnem

Najprej se moram še do konca regenerirati. S pripravljenostjo sem zadovoljna, skoki pa so dokaj solidno. Navzven deluje slabše, kot dejansko je, vendar se mi dva skoka skupaj še nista poklopila. Upam, da bo temu drugače na Ljubnem,” je menila najstarejša članica ekipe Maja Vtič. Zaradi poškodbe je lani na Ljubnem manjkala Eva Logar, ki bo tako letos prvič okusila občutek nastopiti pred številnimi domačimi navijači: “Na Ljubnem pričakujem predvsem veliko navijačev in odlično vzdušje. To nam bo vsem dalo še dodatno energijo.


Katja Požun, Špela Rogelj, Anja Tepeš, Urša Bogataj, Eva Logar in Maja Vtič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Po tekmah na Ljubnem bomo videli ali mi je uspel preboj med najboljše. Moj cilj je predvsem, da uživam pred domačim občinstvom ter naredim skoke, ki jih znam,” pa je dejala Anja Tepeš. Poleg omenjenih skakalk bosta nastopili še Barbara Klinec in Manja Pograjc.

Leave a Comment