Skakalke v sezono brez poškodovane Eve Logar


Eva Logar [foto: Klemen Zibelnik]

Slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih je v pretekli zimski in letošnji poletni sezoni nanizala vrhunske rezultate. Posebno velja izpostaviti četrto in peto mesto Eve Logar in Maje Vtič na februarskem svetovnem prvenstvu v norveškem Oslu. Skakalke so se pred dnevi vrnile iz treninga v nemškem Oberstdorfu, kjer so opravljale tehnični trening na veliki 120-metrski skakalnici. V tem tednu se bodo dekleta udeležila domačih tekmovanj. “Takoj po 1. novembru pa odhajamo na zaključne tehnične priprave v Hinzenbach na ledeno smučino. Tovrstni trening bomo preizkusili prvič. Drugače pa je poudarek še vedno na izboljšanju določenih motoričnih sposobnostih,” je dejal glavni trener Matjaž Triplat.

Testiranja obetajo lepe rezultate

Dekleta so na Fakulteti za šport izvedla tudi testiranja, prav tako pa redno opravljajo kontrolna testiranja jakosti in hitrosti odskoka. “Rezultati testiranja so zelo pozitivni. Zavedamo se, da smo testiranje opravili po intenzivnem treningu, v rahlo utrujenem stanju. Kljub temu so vidni lepi napredki, kar obeta lepe rezultate skozi zimsko sezono,” je razkril Triplat.

Eva Logar zaradi poškodbe ob sezono

Na enem izmed treningov se je poškodovala Eva Logar. Pri doskoku je imela manjšo nerodnost, ker je težišče prenesla preveč nazaj. To je botrovalo poškodbi sprednjih križnih vezi. Prejšnji teden je že bila operirana na Jesenicah. V tem trenutku izvaja predpisano fizioterapijo. “Žalosti poškodba Eve Logar. To bo hud udarec za ekipo. Ciljev zato nismo spreminjali, smo še vedno pozitivni. Ostajamo v načrtovanih smernicah. Z normalnim treningom bo pričela predvidoma v aprilu ali maju,” je poškodbo 20-letnice komentiral Triplat.

Kdaj na prvi sneg?

V letošnji sezoni bodo dekleta prvič nastopila na tekmah svetovnega pokala. Slovenija ima pravico nastopa s šestimi predstavnicami. “Del ekipe bo nastopil na vseh tekmah. Na tekmah v srednji Evropi bomo kvoto šestih tekmovalk izkoristili, za tekmovanja onstran Atlantika in v Skandinaviji pa se bomo odločali gleda na potrebe in smiselnosti nastopov (op.p. zapolnitve kvote šestih tekmovalk),” je strategijo nastopov na tekmah svetovnega pokala, ki se bo 3. decembra pričela v norveškem Lillehammerju, obrazložil glavni trener. Pred tem bodo dekleta nastopila še na tekmi celinskega pokala v finskem Rovaniemiju (19. in 20. november). “Osnovna ideja je, da v Skandinavijo odpotujemo 15. novembra. Pred tekmo v Rovaniemiju bomo izvedli še tri tehnične enote treninga, v katerih se bomo prilagodili na sneg in izkoristili možnost testiranja opreme. V kolikor izpade celinski pokal, ostajamo v srednji Evropi, najboljša alternativa je Ramsau. V primeru slabih vremenskih razmer pa bomo koristili keramično smučino v Kranju, tako kot smo napravili že v zadnjih dveh sezonah,” je za konec različne scenarije treningov pred prvimi tekmami obrazložil Triplat.


Barbara Klinec, Manja Pograjc in Anja Tepeš [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment