Slabo vreme odneslo mariborski slalom


Slalom v Mariboru je bil odpovedan [foto: GEPA]

Tekma na Pohorju se je sicer začela, a že po nekaj tekmovalkah je bilo videti, da bo proga komaj zdržala do konca prve vožnje. Po 24 tekmovalkah je bila odločitev dokončna in, podobno kot pred nekaj leti na veleslalomski tekmi, tekmo so odpovedali. V vodstvu sta bili sicer Švicarka Wendy Holdener in Sarka Strahova iz Češke, ki sta imeli 9 stotink prednosti pred Slovakinjo Petro Vlhovo. Na štartu so bile še vse Slovenke, Ana Bucik, Maruša Ferk, Katarina Lavtar, Saša Brezovnik, Klara Livk in Meta Hrovat.

Direktor svetovnega pokala Atle Skaardal je sporočil: ”Nič se ne da več narediti. Varnost tekmovalk je na prvem mestu, proga se je predrla in je prenevarna za nadaljevanje. Slalom je odpovedan!

V ciljni areni snežnega stadiona se je zbralo kakšnih 4.000 gledalcev. Med njimi so najbolj vihrale slovaške zastave, njihove tekmovalke pa so bile tudi v ospredju. Tam pa ni bilo Avstrijl. Naše niso še niti startale. Že med prvo jakostno skupino pa so bile od številke do številke med vratci večje luknje, med tekmovalkami pa večje časovne razlike. Začelo je tudi rahlo deževati.

Po odpovedi je Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora, le resignirano pripomnil: ”Od junaka do bedaka … Tokrat smo izgubili. Tekma se je sicer začela, toda ker je bila odpovedana, bo to velika finančna izguba. V prihodnjih dnevih se bomo ukvarjali s tem.

Kriva je bila noč pred tekmo. Če je bilo v Mariboru že ves zadnji teden čez dan sončno in toplo, je proga zdržala, ker je bilo ponoči še dovolj hladno. Toda, ko je Maribor proslavljal veleslalomski uspeh Ane Drev, se je ponoči nad Pohorjem pooblačilo, temperatura pa se je dvignila kar do 10 stopinj. Že zjutraj je bilo zato jasno, da bo tekmo težko izpeljati. Žirija je progo večkrat pregledala, nazadnje so se pol ure pred startom odločili, da bodo poskusili. Na najbolj kritičnem delu so po vsaki tekmovalki sneg polivali z vodo, trosili sol in gladili smučino. A ni se izšlo.

Svetovni pokal za dekleta se bo nadaljeval prihodnji teden v Garmisch-Partenkirchnu.

Leave a Comment