Slavje Graabaka, Jelenko in Berlot izven točk

Na začetku sezone odpovedano tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v Kuusamu so nadomestili danes v norveškem Trondheimu. Na skakalnem delu je najbolje nastopil domačin Jarl Magnus Riiber (131,5), ki je imel na tekaškem delu 16 sekund prednosti pred drugim rojakom Haavardom Klemetsnom (130,5) in 33 sekund pred tretjim Japoncem Akito Watabejem (124,5). Med svetovno elito se je po krajšem premoru vrnil Gašper Berlot, ki je pristal pri 108,5 m, kar je pomenilo 44. mesto z zaostankom 3:21. Po ″prvem polčasu″ je bil od naše dvojice uspešnejši Marjan Jelenko se je zmogel 117,5 m, kar je zadostovalo za 24. mesto (+2:03).


Marjan Jelenko [foto: GEPA]

Na 10 km tekaški preizkušnji so se razmerja med tekmovalci dodobra spremenila. Ciljno črto je najhitreje prečkal Norvežan Joergen Graabak, ki se je tako razveselil druge posamične zmage v karieri. Graabak je bil po skakalnem delu osmi. 5,1 s je na drugem mestu zaostal Nemec Eric Frenzel, tretji pa je bil Riiber (+19,7).

Jelenko je do polovice tekaške preizkušnje še držal točke, nato pa jih je izgubil ter v cilj prišel na 36. mestu (+3:23,5). Berlot je izgubil dve mesti ter tako prvo tekmo v Trondheimu končal kot 46.

V sredo je v Trondheimu na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Trondheim


Leave a Comment