Slovenci uspešni na italijanskih tekmah v slalomu na rolerjih


[foto: Marko Milharčič/SK Snežnik Ilirska Bistrica]

SK Devin iz slovenskega zamejstva v Italiji, je v nedeljo 1. septembra, v sodelovanju z ZSŠDI (Zveza slovenskih športnih društev v Italiji) in pod pokroviteljstvom Občine Devin Nabrežina, v ulici Sorgente v Tržiču (Monfalcone), priredil tekmo v slalomu z rolerji, ki je bila tudi peta preizkušnja prvenstva Inline Alpine Slalom, ki ga prireja društvo Roller Team Veneto.


[foto: Marko Milharčič/SK Snežnik Ilirska Bistrica]

Iz Slovenije so nastopili tekmovalci SK Snežnik iz Ilirske Bistrice. Tekma je veljala tudi za Pokal Alternativa Sport in to disciplino je sprejela pod svoje okrilje tudi italijanska federacija FIHP. Na ulici, ki ima zadosten naklon za izpeljavo slaloma med količki, so postavili 21 vrat za prvi tek in 20 vrat za drugi tek, kar je omogočilo tekmovalcem, da so v drugi preizkušnji bili nekoliko hitrejši. Nekateri tekmovalci so se izkazali, zabeležili smo tudi nekaj padcev brez hujših posledic, na splošno pa je dirka povsem uspela in organizatorji so napovedali še zadnjo preizkušnjo, ki bo potekala 28. in 29. septembra v kraju Feltre pri Bellunu. Promocijska tekma bo tudi v Sloveniji. SK Snežnik iz Ilirske Bistrice jo bo organiziral v nedeljo 22. septembra v Ilirski Bistrici.


[foto: Marko Milharčič/SK Snežnik Ilirska Bistrica]

Takoj po končani tekmi so odborniki in starši iz SK Devin, pripravili odlično kosilo ter ga obogatili z izvrstnimi sladicami in sadjem. Pred nagrajevanjem so prisotne pozdravili in nagovorili Dario Štolfa, predsednik SK Devin, Ivan Peterlin, predsednik ZSŠDI-ja in Omar Greco, podžupan in odbornik za šport Občine Tržič (Monfalcone). Prvi trije uvrščeni v posameznih kategorijah so prejeli kolajne ter priložnostne nagrade (igrače in bombone), vsi udeleženci pa spominski kolajno. Prva tri uvrščena društva so prejela pokale, ki jih je poklonila Občina Devin Nabrežina. Naj omenimo, da je prvo mesto zasedel SK Devin, drugo je bilo društvo Agonistica Sportmarket Veneto (ITA), na tretje mesto pa se je uvrstil SK Snežnik iz Ilirske Bistrice. Nehvaležni četrto in peto mesto sta osvojili društvi Ski Team Vallata Feltrina in Pattinaggio Altichero (oba ITA).


[foto: Marko Milharčič/SK Snežnik Ilirska Bistrica]


[foto: Marko Milharčič/SK Snežnik Ilirska Bistrica]

Leave a Comment