Slovenke brez polfinala, slavje Falle

Sprinterska preizkušnja v prosti tehniki za svetovni pokal v kanadskem Canmoru je pripadla Norvežanki Maiken Caspersen Falla pri ženskah ter pri moških Švedu Emilu Joenssonu. Katja Višnar po šestem času kvalifikacij, na koncu 13.


Katja Višnar je ostala brez polfinalnega nastopa [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Norveški ženski finale je obetal ponovno zmago Kikkan Randall, vendar je morala slednja v ciljnem finišu priznati premoč mlajši Fallovi. Tretjega mesta se je veselila Norvežanka Celine Brun-Lie. Kvalifikacijsko odlično šesto mesto Katje Višnar je napovedovalo razburljiv boj v 3. četrtfinalni skupini skupaj s Čebaškovo. Višnarjeva je vodila precejšnji del proge, bila v cilju tretja, nato pa do zadnje skupine čakala na “Lucky Luser” mesto v polfinalni skupini, ki pa se na koncu ni posrečilo. Višnarjeva je tako končala na 13. mestu. Vesna Fabjan je napredovala za štiri mesta (20. kvalifikacijski čas), na končno 16. mesto. Alenka Čebašek, 25. po kvalifikacijah, je prav tako tekmovanje zaključila v četrtfinalu in dosegla končno 29. mesto.

Pri moških je pričakovano zmagal vodilni v sprinterski uvrstitvi Šved Emil Joensson, ki je imel tudi najboljši kvalifikacijski čas. Na drugem mestu je bil Norvežan Andres Gloeersen, na tretjem pa Rus Nikita Kriukov.


Rezultati: Svetovni pokal .: Canmore :. Sprint (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Canmore :. Sprint (m)


Leave a Comment