FOTO: Slovenke optimistično pred Zlato lisico


Mateja Robnik, Maruša Ferk, Tina Maze, Tina Robnik, Vanja Brodnik, Ana Drev, Katarina Lavtar, Ula Hafner, Eli Plut [foto: Klemen Zibelnik]

Glavni trener za tehnične discipline Jernej Koblar in deveterica deklet je spregovorila o občutkih in pričakovanjih o prihajajočih preizkušnjah na Mariborskem Pohorju. V uvodu je zbranim novinarjem nekaj besed namenil direktor Smučarske zveze Slovenije (SZS) Matija Vojsk, ki se je najprej zahvalil organizatorju, ki omogoča ekipi, da štarta z večjim številom deklet, kot drugje. “ Upam, da se bo tekmovanje lahko ta vikend odvilo. Ob sebi imam devet smučark, ki bodo nastopile na Zlati lisici. Tekmovalke so zagnane. Slišal sem, da so se ‘metale na glavo’, nekatere tudi dobesedno. Zahtevnih treningov je bilo dovolj. Pripravljali so se na različnih mestih na različne načine. Vsem skupaj želim uspešen nastop. Brez tveganja ne gre. Naj se nadaljuje trend navzgor,” je dejal Vojsk in predal besedo glavnemu trenerju.

Danes smo bili prosti. Včeraj smo trenirali na Krvavcu, kjer smo imeli podobne pogoje, kot bodo na tekmi. Iz Flachaua pa smo šli direktno v Innerkrems, kjer je vreme bolj podobno zimi. Glede na treninge kažejo dekleta dobre vožnje in upam, da bodo to prikazale tudi na tekmah,” je dejal Koblar in napovedal nastope na tekmah. Jutri bodo tako štartale Tina Maze, Ana Drev, Mateja Robnik, Vanja Brodnik, Katarina Lavtar in Tina Robnik, v nedeljo pa poleg Mazejeve, Lavtarjeve in Brodnikove še Maruša Ferk, Ula Hafner in Eli Plut.

Vesela sem, da sem znova v Mariboru. Lepo je tekmovati tu. Po zadnjih tekmah nisem navdušena nad svojimi rezultati in si bi želela boljše tekmovati. Mislim, da so organizatorji in delavci toliko izkušeni, da poznajo, kaj se lahko dogaja ob takšnih vremenskih pogojih. Želimo si tekmovati. Moja želja je velika. Upam, da bom navdušila vse gledalce,” je dejala Tina Maze, ki bo na veleslalomu nastopila s številko 2.

Svoj prvenec na tekmah najvišjega ranga bo okusila Eli Plut. “Pričakujem vožnjo, ki jo znam. Torej, da bom prikazalo tisto, kar sem natrenirala. Ne pričakujem pa kakšne višje uvrstitve,” je dejala 16-letnica. Za Eli je o pričakovanjih spregovorila Hafnerjeva: “Pričakujem, da bi ponovila vožnje iz treningov. Rezultatsko pa se pustimo presenetiti. Če mi bo uspela dobra vožnja, si lahko nadejam tudi dobre uvrstitve.

Še posebej na slalomu bomo pozorno spremljali Ferkovo, ki je danes dejala: “Letos bom nastopila le na slalomu. Moje vožnje na treningih so zelo dobre. Tudi trener mi na vsaki vožnji pomaga, da bi jo odpeljala optimalno. Na zadnjih tekmah mi ni uspelo, bila sem ravno 31. Ti rezultati niso realni. Vem, da sem dobro pripravljena.

V zadnjem času je dobro nastopala tudi Katarina Lavtar, ki si končno želi točk svetovnega pokala. “Občutki na treningih so bili dobri, zato si želim to ponoviti tudi na tekmi. Želim si, da tekme izvedejo. Komaj čakam, da se začne.” Na tekmah nižjega ranga je v letošnji sezoni blestela Tina Robnik, ki je tako dobila priložnost za nastop pred svojimi navijači: “Moja forma je dobre. V zadnjih dneh nisem veliko trenirala veleslaloma. Dala bom svoj maksimum.

Po skoraj dvoletni odsotnosti zaradi poškodbe pa se med svetovno elito vrača Mateja Robnik: “Po dolgem času sem nazaj, česar sem zelo vesela. In to ravno v Maribor, kjer sem vedno rada tekmovala. Komaj čakam, da začutim tekmovalnost, ki sem jo v tem času pogrešala. Na treningih mi je šlo dobro. Aktivno smučam šele zadnji mesec. Upam, da mi uspe dobra vožnja in vidim, kje natančno sem v tem trenutku.

Želim, da bi lahko na veleslalomu štartala dvakrat. To je prvotni cilj. Počutim se dobro, nič mi ne manjka,” so bile želje Ane Drev. Podobno si želi tudi Vanja Brodnik: “Pripravila sem nisem nič posebno, tako kot ponavadi. Pričakujem, da se uvrstim med trideset.


Fotogalerija: 14.01.2011, Maribor :. Slovenke pred Zlato lisico


Leave a Comment